Operació

La policia filipina mata un surfista espanyol en una batuda antidroga

Les autoritats sostenen que Diego Lafuente era sospitós de tràfic de cocaïna

filipinas-policias

filipinas-policias

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un ciutadà espanyol de 32 anys va morir dimecres en mans de la policia a l'illa filipina de Siargao, van confirmar a EFE fonts policials que van assenyalar que l'incident es va produir durant una operació antidrogues.

Es tracta de Diego Bello Lafuente, que residia temporalment a Siargao, una illa situada 800 quilòmetres al sud-est de Manila i molt popular entre surfistes, on el jove tenia diversos negocis relacionats amb el turisme.

Ver aquesta publicació en Instagram3rd round coming soon! que em venen els coloreeeettssss Una publicació compartida de  Diego (@diegobellolafuente) el 16 Sep, 2017 a les 6:28 PDT

La policia filipina afirma que Bello era un «traficant de drogues d'alt valor» que portava a sobre 10 grams de cocaïna i 30.000 pesos filipins en bitllets marcats (600 dòlars) i va valorar l'acció com una «operació exitosa en la lluita contra les drogas».

Bello va ser traslladat a l'hospital, on es va confirmar la seva mort, segons el portaveu de la Policia Regional de Surigao del Nord, Reynel Serrano.

Pesquisas de la embajada

«Fue una operació en legítima defensa», va apuntar Serrano, qui sosté que Bello portava una pistola calibre 45 i va disparar primer als agentes.

La ambaixada d'Espanya a les Filipines està recopilant informació sobre el succés i no ha volgut fer cap comentari sobre el qual podria ser el primer espanyol que maten en la sagnant guerra contra les drogues al país asiático.

Acusación de oenegés

Organizaciones de drets humans han denunciat que la policia filipina falsifica proves per justificar execucions extrajudicials en la sagnant guerra contra les drogues que va començar fa tres anys sota el mandat de president Rodrigo Duterte.

Notícies relacionades

Naciones Unidas i defensors de drets humans han criticat el clima d'impunitat de la campanya antidroga en la qual han mort unes 30.000 persones, la majoria en execucions extrajudicials en mans de la policía.

La policia ha admès haver matat en batudes uns 6.700 sospitosos, tot i que al·leguen que tots ells es van resistir al arresto.