CRISI A L'ORIENT MITJÀ

Els EUA i aerolínies de tot el món suspenen els seus vols sobre l'espai aeri de l'Iran i l'Iraq

Air France, Lufthansa, Singapore Airlines i Malaysia Airlines s'afegeixen a la iniciativa per «precaució»

zentauroepp51640337 a man takes a photo of the arrivals board with the cancelled200108111752

zentauroepp51640337 a man takes a photo of the arrivals board with the cancelled200108111752 / Efrem Lukatsky

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Administració Federal d’Aviació dels Estats Units i aerolínies de tot el món han suspès els vols sobre l’espai aeri de l’Iraq i l’Iran. Diverses aerolínies, des de la francesa Air France fins a l’alemanya Lufthansa, passant per Singapore Airlines i Malaysia Arlines, han pres la mateixa decisió.

L’atac amb míssils llançat per l’Iran contra dues bases dels Estats Units a l’Iraq, com a venjança per l’assassinat del general Qasem Soleimani, ha provocat que la FAA decidís prohibir tots els viatges aeris dels transportistes civils nord-americans a l’espai aeri de l’Iraq i l’Iran i sobre el golf Pèrsic i el golf d’Oman.

A través d’un comunicat publicat en el seu compte de Twitter, la FAA ha assegurat que la suspensió es deu a l’«augment de les activitats militars i a l’increment de les tensions polítiques a l’Orient Mitjà, que presenten un risc inadvertit per a les operacions d’aviació civil dels Estats Units a causa de la possibilitat que es produeixin errors de càlcul o d’identificació».

Mesura de precaució

Per la seva banda, aerolínies d’altres països com ara la francesa Air France l’alemanya Lufthansa també han decidit suspendre els seus vols sobre l’espai aeri de l’Iraq i l’Iran, com a mesura de «precaució», després dels atacs aeris d’aquesta nit. Les aerolínies Singapore Airlines (SIA) i Malaysia Airlines (MAS) també s’han sumat a la decisió.

Notícies relacionades

«En vista dels esdeveniments a la regió, tots els vols de SIA amb procedència o destinació Europa no sobrevolaran l’espai aeri iranià. Continuarem vigilant la situació amb atenció», va dir un portaveu de Singapore Airlines en un comunicat.

«Malaysia Airlines no sobrevola l’espai aeri de l’Iraq en els seus vols amb procedència o destinació Londres, Jidda i Medina», va indicar la cap de comunicacions de la companyia malàisia, Norshafiza Zulkifli.