CITA INESPERADA

Putin viatja per sorpresa a Síria

Els presidents de Síria i Rússia debaten la seva ofensiva conjunta contra l'enclavament rebel d'Idlib

undefined51631947 this image released by the syrian presidency shows russian p200107195321

undefined51631947 this image released by the syrian presidency shows russian p200107195321

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha viatjat aquest dimarts per primera vegada a Damasc des de l’inici del conflicte a Síria el 2011, en una visita-sorpresa al país àrab per reunir-se amb el seu homòleg sirià, Bashar al-Assad, enmig d’una escalada de tensió a la regió del Pròxim Orient.

Assad, principal aliat de l’Iran, va acudir a la seu d’operacions que tenen els seus socis russos a la capital siriana i on es va asseure al costat de Putin per parlar sobre els desenvolupaments a la regió i la lluita contra el «terrorisme», sobretot a Idlib, l’últim bastió insurgent a Síria i que escapa al control de Damasc, va informar la presidència siriana. Paral·lelament, mitjans oficials sirians han publicat fotografies dels dos mandataris felicitant-se el Nadal ortodox i estrenyent-se la mà. Durant el conflicte, Putin havia viatjat anteriorment a Síria, concretament el 2017, tot i que només va trepitjar la base militar russa de Khmeimim.

Batalla a Idlib

Notícies relacionades

«Els presidents Assad i Putin han abordat en la seva trobada els últims desenvolupaments a la regió i han tractat els plans per acabar amb el terrorisme que amenaça la seguretat dels ciutadans sirians a Idlib», resa un comunicat de la presidència siriana. A la província d’Idlib, al nord-oest de Síria, s’entaula la batalla de l’Exèrcit sirià i les tropes russes contra els grups rebels i gihadistes que tenen presència a la regió, fronterera amb Turquia.

L’ofensiva va començar a finals d’abril i després d’un alto el foc unilateral el passat 31 d’agost s’ha tornat a reactivar al sud de la província i les seves unitats avancen per continuar capturant poblacions.