Guaidó aconsegueix entrar al Parlament veneçolà

L'Assemblea Nacional de Veneçuela, de contundent majoria opositora, ha iniciat les 14.00 GMT d'aquest dimarts una sessió legislativa sense el líder opositor

7ene---vean-con-sus-propios-ojos-hoy-7ene-una-gnb-cumpliendo-ordenes-del-dictador-maduro-no-deja-entrar-a-guaido-y-resto-de-los-100-diputad9s-a-la- vid 07 161444 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

El líder opositor Juan Guaidó ha liderat aquest dimarts una caravana amb diverses desenes de diputats que ha intentat, sense èxit en un primer moment, entrar al Parlament de Veneçuela, dos dies després que la policia militaritzada impedís el seu pas a la Cambra. Les forces de l’ordre han impedit durant uns minuts l’entrada del líder opositor a la Cambra, però han acabat per obrir-li les portes. 

Guaidó i diverses desenes de diputats opositors es van reunir des de primera hora a la seu de Caracas del partit Acció Democràtica i després van abordar autobusos i vehicles privats per dirigir-se al Parlament, on una directiva liderada pel legislador Luis Parra, elegida diumenge passat amb el suport del chavisme, va convocar sessions.

El mateix dia, hores després que Parra assegurés que va ser elegit com a president del Parlament, Guaidó va presidir una improvisada sessió a la seu d’un diari veneçolà, sense la presència dels diputats chavistes, i va assenyalar que va resultar reelegit en el càrrec de cap de la Cambra amb cent vots.

Sessió parlamentària

Notícies relacionades

L’Assemblea Nacional de Veneçuela, de contundent majoria opositora, ha iniciat a les 14.00 GMT d’aquest dimarts una sessió legislativa sense la presència de cap dels diputats antichavistes que reconeixen Juan Guaidó com a president d’aquest organisme.

Uns minuts després, va entrar al saló de sessions un grup de diputats opositors cridant que el debat és il·legítim, ja que no existeix el quòrum reglamentari segons el qual es requereixen 84 diputats per començar les discussions.