Investigació

La justícia japonesa emet una ordre de detenció contra Carole Ghosn

La dona de l'excap de Renault i Nissan Carlos Ghosn és sospitosa de «fals testimoni» en la investigació sobre el seu marit

FILE PHOTO: Former Nissan Motor Chairman Carlos Ghosn accompanied by his wife Carole Ghosn, arrives at his place of residence in Tokyo, Japan, March 8, 2019. REUTERS/Issei Kato/File Photo

FILE PHOTO: Former Nissan Motor Chairman Carlos Ghosn accompanied by his wife Carole Ghosn, arrives at his place of residence in Tokyo, Japan, March 8, 2019. REUTERS/Issei Kato/File Photo / Issei Kato (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
AFP

La justícia japonesa ha emès una ordre d’arrest contra Carole Ghosn, sospitosa de «fals testimoni» en la investigació japonesa sobre el seu marit, Carlos Ghosn, segons han anunciat aquest dimarts les agències de notícies japoneses Kyodo News i Jiji.

L’exmagnat del motor va aconseguir eludir la justícia japonesa i arribar fins al Líban ficat en una caixa per a instruments i aprofitant una fallada en el dispositiu de seguretat de l’aeroport d’Osaka (Japó).

Notícies relacionades

La fuga de Ghosn del Japó va trigar poques hores a cobrar-se les primeres detencions. La justícia de Turquia va detenir l’endemà de la fugida set presumptes còmplices i, actualment, cinc d’ells estan en presó preventiva. Els arrestats són quatre pilots, dels quals dos havien estat de servei en els avions utilitzats per al delicte, i un director d’una empresa de càrrega privada.

L’anunci d’aquesta ordre d’arrest contra Carole Ghosn es produeix després que la Interpol emetés una sol·licitud per a l’arrest de Carlos Ghosn a principis de gener, uns dies després del vol al Líban. L’ex gran cap de Renault i Nissan estava sota fiança al Japó pendent de judici per una presumpta malversació financera.

Temes:

Justícia Japó