CONTROVÈRSIA A L'EXCOLÒNIA

La policia deté 400 persones en les protestes de Cap d'Any a Hong Kong

Les forces de seguretat disparen diverses rondes de gasos lacrimògens contra els manifestants, que incloïen famílies amb nens

d236027a-c2ae-436b-9056-f37369557e82-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Desenes de milers de hongkonguesos van sortir aquest dimecres als carrers de la ciutat financera en una marxa d’Any Nou que els organitzadors al final van haver de cancel·lar a petició de la policia, fet que va derivar en nous enfrontaments entre agents i els manifestants més radicals. La policia va detenir 400 persones.

El que havia sigut una marxa pacífica per pressionar les autoritats amb les demandes del moviment prodemocràtic després de més de mig any de protestes, va derivar en escenes tenses a meitat del trajecte de la marxa, amb la policia disparant gasos lacrimògens per dispersar els manifestants al districte de Wan Chai. L’avantguarda de la protesta ràpidament va formar una línia de defensa, i alguns van llançar còctels molotov a la policia, segons reporters de Reuters sobre el terreny.

Hong Kong s’ha vist immers en més de sis mesos de protestes antigovernamentals que ara s’han estès fins al 2020, amb demandes dels manifestants que inclouen una democràcia plena i una investigació independent sobre les denúncies de brutalitat policial. L’excolònia britànica ha experimentat la seva crisi més greu des de juny des que es va entregar a Pequín el 1997. 

Reivindicacions

«És trist que les nostres demandes per al 2019 es posposin fins al 2020», va lamentar Jimmi Sham, del Front Civil per als Drets Humans (FCDH), l’organització darrere d’aquesta manifestació amb la intenció de pressionar l’Executiu local per accedir a les demandes dels manifestants.

Notícies relacionades

«Esperem més repressió en el futur. Hem de preparar-nos activament per a la lluita», va dir a la multitud que es va reunir abans que comencés la manifestació.

Molts participants van exhibir pancartes que recordaven les demandes principals del moviment prodemocràtic, inclosa una investigació independent sobre el comportament policial, l’amnistia per a tots els arrestats i el veritable sufragi universal.

Temes:

Hong Kong