tensió a l'àsia

Hong Kong acomiada l'any amb més protestes al carrer

Els manifestants han format cadenes humanes que han recorregut els principals carrers i avingudes de la ciutat

zentauroepp51534627 anti government demonstrators use the flashlights of their m191231145803

zentauroepp51534627 anti government demonstrators use the flashlights of their m191231145803 / NAVESH CHITRAKAR

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Els manifestants de Hong Kong han format una cadena humana gegant i han marxat pels principals centres comercials de la ciutat demanant a la gent que no renunciï a la lluita per la democràcia durant l’any 2020. Les forces de seguretat s’han desplegat pels llocs més freqüentats com a mesura de precaució, mentre que les autoritats han decidit aquest any cancel·lar els tradicionals focs artificials amb els quals es donen la benvinguda al nou any com a mesura de seguretat.

Els focs artificials han sigut substituïts per una «Simfonia de llums», que han il·luminat els gratacels més alts de la ciutat. «Aquest any no hi ha focs artificials, però probablement hi haurà gasos lacrimògens en algun lloc», diu Sam, un treballador de 25 anys. «Per nosaltres avui no és realment la vigília d’Any Nou. Hem de resistir cada dia».

A entrada de fosc, milers de manifestants encaputxats, molts vestits de negre i amb màscares facials, han format llargues cadenes al llarg de les voreres dels principals carrers i avingudes de Hong Kong. A Nathan Road, una artèria important a la península de Kowloon, els manifestants, que han format una cadena de diversos quilòmetres, han aixecat els telèfons mòbils il·luminats mentre els cotxes i els autobusos que passaven tocaven el clàxon en recolzament a la protesta.

Polèmic projecte de llei

Notícies relacionades

La rebel·lió que ha sacsejat Hong Kong aquests últims mesos va començar el passat mes de juny en resposta a un projecte de llei, ara retirat, que hauria permès extradicions a la Xina continental, on els tribunals estan controlats pel Partit Comunista. Les manifestacions van anar pujant de tot i les reinvindicacions s’han centrat a exigir més llibertats i democràcia.

El moviment de protesta compta amb el recolzament del 59% dels residents de la ciutat, segons una recent enquesta realitzada per a Reuters per l’Institut d’Investigació d’Opinió Pública de Hong Kong. Més d’un terç dels enquestats van dir que havien assistit a una manifestació antigovernamental.

Temes:

Xina Hong Kong