tensió diplomàtica

L'expresident de Nissan fugit del Japó es refugia al Líban

El brasiler Carlos Ghosn, que estava en llibertat sota fiança, ha arribat a Beirut amb avió privat gràcies a tenir la nacionalitat del país àrab

zentauroepp51537349 files  in this file photo taken on november 08  2018 then ch191231161422

zentauroepp51537349 files in this file photo taken on november 08 2018 then ch191231161422 / LUDOVIC MARIN

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les autoritats de la Seguretat General libanesa van confirmar aquest dimarts que l’expresident de Nissan Carlos Ghosn va entrar al Líban «legalment» i no es prendrà cap mesura contra ell ni serà perseguit al país àrab, del qual té la nacionalitat, a més de la brasilera i la francesa. En un comunicat, les autoritats encarregades de la seguretat nacional van assegurar que «el ciutadà va entrar al Líban legalment i no és necessari prendre cap mesura o acció (legal) respecte ell o que sigui perseguit».

Ghosn va arribar dilluns a la nit a l’aeroport de Beirut a bord d’un avió privat procedent de Turquia, tal com va revelar el diari libanès ‘Al Yumhuriya’ en exclusiva. L’exdirectiu va aconseguir fugir del Japó, on esperava en llibertat sota fiança un judici que podria representar-li una llarga condemna a les presons nipones.

Recolzament consular

Notícies relacionades

D’altra banda, una font oficial va dir a Efe que Ghosn va entrar al Líban amb el seu document d’identitat d’aquest país àrab, havent utilitzat el seu passaport francès per viatjar fins al Líban a través de Turquia. Després de conèixer la notícia, la secretària francesa d’Estat d’Economia, Agnès Pannier-Runacher, va indicar que Ghosn rebrà el recolzament consular de França com qualsevol altre ciutadà perseguit per la justícia d’un país estranger.

Mentrestant, en un comunicat transmès pel seu advocat, l’expresident de l’aliança entre Renault i Nissan va assegurar haver -seescapat d’un «sistema judicial japonès parcial en què preval la presumpció de culpabilitat, la discriminació és general i es violen els drets humans».

Temes:

Líban Japó