EXPECTACIÓ A COLÒMBIA

L'alcaldessa de Bogotà contreu matrimoni amb la seva nòvia senadora

Claudia López és la primera alcaldessa declarada homosexual en una capital del continent americà

claudia lopez angelica lozano

claudia lopez angelica lozano

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La nova alcaldessa de Bogotà, Claudia López, ha contret matrimoni amb la seva parella, la senadora Angélica Lozano, després de diversos anys de relació, en una cerimònia civil celebrada a la capital de Colòmbia.

«De camí al moment més feliç de la meva vida», ha expressat López a través del seu compte a la xarxa social Twitter en un missatge en el qual també s’han pogut llegir mostres i promeses d’amor etern.

López també ha destacat l’«any meravellós» que li ha tocat viure el 2019, perquè a més d’assolir l’alcaldia, també ha aconseguit graduar-se i casar-se amb qui ha dit que ésl’amor de la seva vida.

Mostres de suport

La nova alcaldessa de la capital colombiana, que assumirà el càrrec al gener, va ser senadora el 2014 per l’Aliança Verda, igual que Lozano, que va aconseguir un lloc aquell mateix any a la Cambra de Representants representant el mateix partit. Moltes personalitats de la política colombiana s’han afegit a les mostres d’afecte i felicitacions a la parella.

Un d’ells ha sigut l’exministre de l’Interior Juan Fernández Cristo, que ha destacat aquesta unió com un «triomf de l’amor», que simbolitza «un gran avenç de la societat colombiana en el simbòlic i en la realitat».

Esteban Santos, el fill de l’expresident del país Juan Manuel Santos, ha recalcat que la unió de López i Lozano ha suposat un gran pas per a la igualtat de drets a Colòmbia», segons ha recollit l’agència Reuters.

Avances legals

Notícies relacionades

El Tribunal Constitucional va aprovar el 2016 la llei del matrimoni homosexual en un país majoritàriament catòlic, tot i que durant els últims anys ha aconseguit avenços legals en matèria de drets LGTBI, com que les parelles del mateix sexe puguin adoptar o que les persones transgènere puguin canviar-se el nom al carnet d’identitat.

López és la primera alcaldessa homosexual no només de Bogotà, sinó de qualsevol altra capital del continent. L’octubre del 2019 va guanyar les eleccions amb més d’1,1 milió de vots, després d’una campanya en la qual vaig posar èmfasi en les seves crítiques a la corrupció, la discriminació i desigualtat, així com en els alts nivells de violència contra les dones i els nens i en la seva falta d’accés a l’educació.