PROTESTES A FRANÇA

Més de 600 quilòmetres de retencions als voltants de París per la vaga

Els sindicats francesos mantenen el pols amb Macron per les pensions

zentauroepp51399415 paris estacion tren191216094200

zentauroepp51399415 paris estacion tren191216094200 / BERTRAND GUAY

1
Es llegeix en minuts
AFP

Els sindicats francesos mantenen el seu pols amb Emmanuel Macron. Aquest dilluns, la vaga al sector dels transports ha provocat des de primera hora del matí retencions de més de 620 quilòmetres a les carreteres de la regió d’Illa de França (París i voltants), segons ha informat la web d’informació de trànsit Sytadin.

De mitjana, a les 08.45 hores, moment en què s’han registrat els 628 quilòmetres de cues, les retencions en aquesta zona són d’entre 200 i 350 quilòmetres. Sytadin ha qualificat la situació d’«excepcional». El rècord d’embussos als voltants de París se situa en 739 quilòmetres, registrats el 6 de febrer del 2019 després d’una intensa tempesta de neu.

La situació s’ha agreujat per les pluges que afecten la regió. L’accés al centre de París des de la carretera A4 està tancat per inundacions.  

Notícies relacionades

Aquesta situació evidencia que el conflicte de les pensions s’enverina a França. Les aturades en el transport públic de la regió parisenca es repeteixen sense aparences de millora i amb l’amenaça d’arribar fins a Nadal, cosa que complica notablement la vida quotidiana dels usuaris. Els embussos, les manifestacions i els desplegaments policials s’han convertit en part del paisatge urbà.

Lluny de rebaixar la tensió, el Govern s’ha tirat a sobre l’esquerra i tots els sindicats després de revelar el contingut de la reforma que pretén acabar amb els 42 règims actuals per unificar-los en un sistema universal per punts. Només la patronal està satisfeta amb un text que, segons l’Executiu, encara és negociable.