Intenten robar les restes mortals del criminal nazi Reinhardt Heydrich

Heydrich era un alt oficial de les SS que va presidir la conferència de Wannsee a Berlín, on es va planificar la logística de l'Holocaust

51401336 60

51401336 60 / ODD ANDERSEN (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Un grup de desconeguts va intentar robar les restes mortals del criminal de guerra nazi Reinhard Heydrich al Cementiri dels Invàlids de Berlín, segons va confirmar aquest dilluns la Policia a mitjans locals.

Heydrich va morir a Praga a conseqüència d’un atemptat el 1942 i tres anys després, després del final de la segona guerra mundial, es van retirar la làpida i el seu nom de la tomba, el mateix que va ocórrer en altres llocs on es troben sepultats jerarques nazis.

Segons la Policia, el passat 12 de desembre treballadors del cementiri van descobrir un forat just al lloc on són les restes de Heydrich.

Heydrich era un alt oficial de les SS que va presidir la conferència de Wannsee a Berlín, on es va planificar la logística de l’Holocaust.

L’objecte de la conferència, convocada per Heidrych, era buscar «recursos i mètodes per a una solució final de la qüestió jueva». La Policia ha obert una investigació per dirimir si es va produir un delicte amb aquesta acció. De moment la investigació parteix de la base que els responsables no van aconseguir treure cap part de l’esquelet de Heydrich.

El diari berlinès ‘Der Tagesspiegel’ ha recordat una acció similar que va tenir lloc el febrer del 2000 quan un grup d’extrema esquerra va obrir la tomba de l’oficial de les SS Horst Wessel.

El grup, autodenominat ‘Autonomen Totengräber’ (Excavadors de tombes autònoms), va assegurar en el seu moment en un comunicat haver llançat el crani de Wessel al riu Spree. La Policia ho va desmentir.

Notícies relacionades

El Cementiri dels Invàlids és un dels més antics de Berlín i allà hi són enterrats molts militars del segle XIX i de començaments del segle XX.

Durant els anys del nacionalsocialisme van ser enterrats en aquest cementiri dos nazis d’alt rang: Heydrich i el ministre d’Armament Fritz Todt, que va morir en un accident aeri el 1942. Durant els anys de la divisió de la ciutat el cementiri va quedar tallat pel mur de Berlín

Temes:

Nazisme Berlín