EN UNA ESGLÉSIA DE CALIFÒRNIA

Un pessebre engabia Maria, Josep i Jesús per denunciar el tracte als migrants als EUA

«¿Què passaria si aquesta família arribés avui als Estats Units?», pregunta la reverenda de l'Església Metodista de Claremont

a

a

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La política migratòria de l’Administració de Donald Trumpseparant famílies a la frontera i engabiant nens, és el tema de denúncia d’un pessebre ideat per una església metodista de Claremont (Los Angeles, Califòrnia). L’impactant pessebre mostraMaria, Josep i el nen Jesús com refugiats, separats en gàbies.

Karen Clark Ristine, reverenda de l’Església Metodista Unida de Claremont (UMC), ha explicat a través de Facebook que la seva comunitat ha volgut mostrar «la família de refugiats més coneguda del món, laSagrada Família, donant la cara per famílies sense nom perquè ells (Maria, Josep i Jesús) també eren refugiats». «Hem escoltat les seves oracions, hem vist com aquestes persones a la recerca d’asil han sigut rebudes i tractades, separades per força», ha remarcat en al·lusió al tracte rebut per milers de migrants desesperats arribats a la frontera dels EUA.

Notícies relacionades

En el seu post, Clark recorda que després del naixement de Jesús, Maria i Josep es van veure obligats a fugir de Natzaret, on el rei Herodes governava de forma tirànica, i buscar refugi a Egipte.

La reverenda convida a preguntar-se «¿què passaria si aquesta família busqués refugi avui als Estats Units?». I ella mateixa retrata l’escena: «Imagina Maria i Josep separats a la frontera i Jesús, amb tot just dos anys, separat de la seva mare i portat a un centre de detenció on més de 5.500 nens han passat els últims tres anys». En aquest punt, la reverenda llança un missatge a tots els cristians del món: «Jesús ens va ensenyar a ser amables i generosos i a acollir tothom» i cita el versicle 23:35 de l’evangeli de sant Mateu: «I Ell va dir ‘tenia gana i em donàreu de menjar, tenia set i em donàreu de beure. Era un estranger i em vau acollir’».