CLIMA DE VIOLÈNCIA A L'IRAQ

Almenys 23 manifestants morts a Bagdad després d'un atac armat

Homes armats han disparat contra ciutadans que participaven en una protesta contra el Govern

Un obús ha impactat contra la casa del líder xiïta Moqtada Sadr, que dona suport a les mobilitzacions

iraq

iraq / Ali Abdul Hassan (AP)

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Almenys 23 manifestants han mort a Bagdad i més de 120 han resultat ferits després que un grupd’homes armats desconeguts obrissin foc divendres contra ells a la plaça Al-Jalani on estaven concentrats, en el marc de les protestes antigovernamentals que van esclatar a principis d’octubre. Aquest és el balanç que han fet dissabte fonts mèdiques i policials. Entre els morts hi ha tres agents de policia.

Segons fonts del Ministeri d’Interior citades per Efe, homes armats que viatjaven en vehicles tot terreny van irrompre a la plaça Al-Jalani i van disparar contra els manifestants. La font no ha identificat els atacants ni la seva afiliació.

La plaça Al-Jalani és adjacent a un garatge de diverses plantes on els manifestants s’han quedat des del principi de la revolta popular per exigir millors serveis públics, més oportunitats econòmiques i el final de la corrupció. A més, Al-Jalani és a prop de la plaça Tahrir, epicentre de les protestes i que aquest divendres va acollir milers de persones, que van tornar a manifestar-se malgrat la dimissió en bloc del Govern del primer ministre, Adel Abdelmahdi, el cap de setmana passat.

Atac contra la casa de Moqtada Sadr

Aquest dissabte, la tensió seguia a la zona. Homes armats han circulat pels voltants de les places Al-Jalani i Tahrir però les forces de seguretat no els han deixat accedir a la plaça Tahrir.  A més, un obús ha impactat a prop de la casa del líder xiïta Moqtada Sadr, que dona suport a les protestes antigovernamentals.

Activistes i mitjans de comunicació han denunciat la presència de seguidors de partits polítics i grups xiïtes, alguns pertanyents a milícies proiranianes, enmig dels manifestants.

Notícies relacionades

Des que van començar les protestes contra el Govern, l’1 d’octubre, han mort més de 400 persones, entre civils i uniformats, i d’altres milers han patit ferides, sobretot a Bagdad i a les regions del sud del país de majoria xiïta i riques en petroli, que han sigut escenari dels disturbis més importants. 

 

Temes:

Iraq