INICIATIVA LEGISALTIVA

Nova York estudia prohibir els tests de virginitat després de l'escàndol d'un raper

Clifford Harris, el nom real de T. I., va assegurar en una recent entrevista que porta a la seva filla Deyjah, de 18 anys, una vegada a l'any al ginecòleg perquè li practiquin una prova de virginitat

undefined51213207 file   in this nov  1  2014  file photo  rapper t i  perform191205204311

undefined51213207 file in this nov 1 2014 file photo rapper t i perform191205204311 / David Goldman

3
Es llegeix en minuts
Efe

«El test de virginitat és humiliant, és una forma de violència, de control contra les nenes i les dones», ha declarat la congressista de Nova York Michaelle Solages, que ha presentat una llei per prohibir-ho després que el raper T. I. assegurés que obliga la seva filla a realitzar-lo.

Clifford Harris, el nom real de T. I., va assegurar en una recent entrevista que porta a la seva filla Deyjah, de 18 anys, una vegada a l’any al ginecòleg perquè li practiquin una prova de virginitat.

El cantant, de 39 anys i originari d’Atlanta, va explicar amb total naturalitat com porta la seva filla al metge des que va complir 16 anys, perquè li realitzin la prova, la qual cosa va desencadenar una onada de crítiques a Nova York. «Veure el raper Clifford Harris fer això em va empènyer a presentar aquesta proposta de llei» a nivell estatal «perquè necessitem parar-ho», va dir.

«Quan una persona amb prestigi o poder fa això, quan algú amb diners com T. I. ho fa, hem de ser conscients que podria ser una cosa comuna entre gent de qualsevol condició, raça o religió», va insistir la legisladora de l’estat novaiorquès.

Per a Solages, el fet que T. I. sigui «influent» agreuja la situació perquè hi pot haver gent que el vulgui imitar.

«Ell és influent i si vesteix unes sabates noves o una camisa nova, la gent va i els compra en massa. (...) Ell està aprovant una cosa de la qual ens hauríem d’allunyar. (...) Estem en una societat moderna, en la qual les dones no són una propietat, les dones són éssers humans, som iguals», va insistir la legisladora amb vehemència.

La proposta de Solages, que no serà presentada fins que conclogui l’aturada vacacional nadalenca de la Cambra Legislativa estatal el gener, determina la retirada de la llicència professional a qualsevol facultatiu que dugui a terme aquesta pràctica en una instal·lació mèdica.

Agressió sexual

Així mateix, el «test de virginitat» dut a terme fora d’un hospital o una clínica serà considerat com «una agressió sexual», perquè, segons insisteix amb indignació la legisladora, l’«himen es pot trencar realitzant una activitat diària, muntant en bici, posant-se un tampó o fent gimnàstica, i hi ha dones que neixen sense ell».

«Ara mateix no hi ha una llei, no hi ha res que ho deixi clar, això està passant i una jove o una dona no tenen els recursos, no tenen la capacitat de lluitar contra això», va agregar, abans d’insistir que la nova llei solucionarà aquest buit legal.

Solages, del Partit Demòcrata, es mostra confiada que la seva proposta serà aprovada ja que, segons diu, ha trobat, fins al moment, tant el recolzament de congressistes de la seva agrupació com del Partit Republicà, minoritari al Congrés de l’estat de Nova York.

«Podríem pensar que aquesta és una qüestió que sembla que podria passar a un altre lloc, fora dels Estats Units, però, de fet, passa aquí mateix, al nostre estat i al nostre país», va insistir.

Notícies relacionades

Organismes de les Nacions Unides com ara l’ONU Drets Humans, ONU Dones i l’Organització Mundial de la Salut han instat a acabar amb les proves de virginitat i els exàmens ginecològics realitzats «en la creença que permeten determinar si una dona o nena ha tingut relacions sexuals vaginals».

L’ONU indica que aquestes revisions s’han documentat en almenys 20 països de totes les regions del món i que «les dones i les nenes hi són sotmeses, sovint forçosament, per diverses raons, de vegades a petició dels pares o de possibles pretendents, per determinar si són aptes per al matrimoni, o d’ocupadors per determinar si són aptes per a l’ocupació».