XACRA SOCIAL AL PAÍS ASIÀTIC

Mor cremada a l'Índia la víctima d'una violació quan acudia al judici

Els cinc sospitosos, incloent-hi el presumpte violador, ja han sigut arrestats per la policia

zentauroepp51227821 supporters of india s main opposition congress party shout s191205125618

zentauroepp51227821 supporters of india s main opposition congress party shout s191205125618 / AMIT DAVE

1
Es llegeix en minuts
Saurabh Sharma (Reuters)

Una víctima de violació de 23 anys va ser cremada per una colla d’homes, incloent-hi el presumpte violador, mentre es dirigia a declarar als tribunals a la ciutat índia de Lucknow, segons ha informat la policia, fet que ha desencadenat una allaud’indignació pública i vergonya per la xacra delscrims contra la dona.  Els cinc homes han sigut detinguts.

Durant la setmana passada, milers d’indis van protestar a diverses ciutats després de la presumpta violació i assassinat d’una veterinària de 27 anys a prop de la ciutat del sud de Hyderabad. Manifestants i parlamentaris estan pressionant perquè els tribunals accelerin la resolució en els casos de violació i imposin sancions més severes.

La dona atacada i cremada aquest dijous al matí es trobava en estat crític, segons D.S. Negi, metge de l’Hospital Civil de Lucknow, la capital de l’estat del nord d’Uttar Pradesh. Anava de camí per agafar un tren al districte d’Unnao per assistir a una audiència quan un grup d’homes la va ruixar amb querosè i li va calar foc, va dir la policia.

A punta de pistola

«Segons la declaració de la víctima, cinc persones van estar involucrades en l’atac, incloent-hi l’acusat en el cas de violació», ha exposat Reuters el superintendent de policia Vikrant Vir.  Els cinc homes han sigut detinguts, va dir la policia d’Uttar Pradesh en un tuit.

Documents policials vistos per Reuters van mostrar que la dona havia presentat una queixa davant de la policia d’Unnao al març al·legant que havia sigut violada a punta de pistola el 12 de desembre del 2018. Després d’haver sigut empresonat posteriorment, el presumpte violador va ser alliberat la setmana passada després d’obtenir la fiança.

Notícies relacionades

Uttar Pradesh és l’estat més poblat de l’Índia i s’ha fet famós pel seu historial de crims contra les dones, amb més de 4.200 casos de violació reportats el 2017, el més alt del país.

El Govern de l’estat d’Uttar Pradesh, actualment controlat pel Partit Bharatiya Janata (BJP) del primer ministre Narendra Modi, va ser criticat el juliol per grups opositors que el van acusar de protegir a un legislador acusat de violació.