PROTESTA

VÍDEO | Noquejat amb una tapa de claveguera a Hong Kong

L'home que rep l'agressió va caure inconscient després del brutal impacte però es va recuperar després de ser hospitalitzat

noqueado / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un manifestant va noquejar aquest diumenge amb una tapa de claveguera un home de 53 anys durant les protestes a Hong Kong, i el va deixar inconscient durant uns instants.

En un vídeo publicat per diversos portals de notícies es veu com una persona s’acosta i deixa fora de combat deliberadament l’home, que havia sortit al carrer per retirar les barricades dels manifestants, i li deixa el cap ensangonat.

Tot seguit, un voluntari mèdic s’acosta a tractar el ferit.

Segons la policia, l’afectat va patir lesions al cap per l’atac, que va tenir lloc a les 01:00 hora local de diumenge (17:00 GMT) al barri hongkonguès de Mong Kok. Va ser donat d’alta el mateix diumenge després de rebre tractament a l’hospital de Kwong Mah.

Un portaveu de la policia va condemnar l’atac i va afirmar que el cos «no tolerarà que els manifestants continuïn utilitzant la violència» per aconseguir els seus objectius.

«Prendrem mesures per restablir l’ordre en la societat i portar tots els infractors davant de la Justícia», va dir el portaveu.

Noves marxes

Després de dues setmanes relativament tranquil·les, els manifestants van tornar a fer-se visibles aquest diumenge en tres marxes autoritzades en diferents parts de la ciutat.

Notícies relacionades

En una d’elles els manifestants van agrair als Estats Units l’aprovació de la Llei de Drets Humans i Democràcia de Hong Kong i hi va participar prop d’un miler de persones, una imatge que contrasta amb les multitudinàries manifestacions del passat.

No obstant, a la matinada de diumenge a dilluns, una de les marxes va viure episodis violents al seu pas pel districte de Kownloon quan alguns manifestants van destrossar botigues i restaurants i es van enfrontar a la policia.

Temes:

Hong Kong