Crisi a l'excolònia

La policia de Hong Kong pren la universitat símbol de la resistència

Bombers i efectius policials van prendre la Universitat Politècnica en la recerca d'estudiants radicals i d'artefactes explosius, en aquest campus que es va convertir en una de les casernes general de les protestes

hong-kong-policia-universidad

hong-kong-policia-universidad

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

La policia de Hong Kong va entrar al campus de la Universitat Politècnica (PolyU), tancat des de fa onze dies després del motí de centenars d’estudiants que han anat sortint progressivament, per comprovar que a dins no quedi ningú i netejar-lo de possibles artefactes perillosos.

Passades les 8.00 hora local (00.00 GMT) un equip de bombers, seguit d’un grup de policies vestits de civils, va accedir al campus per realitzar una inspecció, segons va poder comprovar Efe. Van buscar còctels Molotov, productes químics i possibles artefactes explosius, així com la presència d’algun estudiant que es mantingués amagat.

En els dos últims dies, equips de recerca formats per civils van recórrer el campus a la recerca de la vintena d’activistes radicals que es creia que estaven amotinats dins, però no van trobar ningú.

No obstant, Efe va poder comprovar la presència d’almenys un estudiant que, segons va explicar, es manté amagat amb altres joves i no surt per por de les represàlies policials. La policia assegura que si troba algú el deixarà anar sense detenir-lo.

Amb la cara tapada, l’estudiant va confirmar que no confien gens en la policia i que faran el que hagin «de fer». El superintendent de la policia Lau Sin Hon, va explicar que el pla d’avui és dividir-se en equips de deu persones per anar inspeccionant el campus. Tan aviat com concloguin la missió de comprovar que «no hi ha res perillós dins» entregaran les instal·lacions a les autoritats universitàries.

La caserna de la resistència

El campus, que s’ha convertit en un delsllocs icònics de la lluita prodemocràtica que protagonitzen milers de persones a l’urbs des de fa mesos, ha quedat convertit en un camp de batalla.

Notícies relacionades

Parets pintades amb frases com ara «Free Hong Kong» (Hong Kong lliure), restes d’incendis, barricades formades per mobiliari escolar i una reguera per les instal·lacions de còctels Molotov, màscares i cascos, barrejats amb sabatilles i motxilles estudiantils.

Després d’assetjar el campus de la PolyU, on s’havien refugiat centenars d’estudiants, el cos va entrar al recinte el dilluns 18 i es va desencadenar una batalla campal que va acabar amb més de mil detinguts –entre ells, 300 menors que van poder tornar a casa després de ser fitxats– i desenes de ferits. Al voltant d’un centenar d’estudiants van resistir atrinxerats dins després d’aquest episodi, però amb el transcurs dels dies van anar desertant o escapant-se.