TERRORISME

Atac cibernètic mundial contra l'estratègia de propaganda d'Estat Islàmic

Investigadors belgues i Europol van atacar milers de comptes actius de l'agència Amaq

zentauroepp36198406 suplmento  distritos  el grupo terrorista isis191125131657

zentauroepp36198406 suplmento distritos el grupo terrorista isis191125131657

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

Un atac cibernètic d’escala mundial contra la propaganda en línia dels militants del grup Estat Islàmic (EI) s’ha portat a terme en els últims dies com a part d’una investigació de la justícia belga, segons ha informat aquest dilluns el fiscal federal belga.

Segons el diari belga ‘La Dernière Heure’, «milers de comptes actius per al’agència de propaganda d’EI [Amaq]», van ser atacats per investigadors belgues en col·laboració amb experts del’agència policial europea Europol.

Al costat d’AFP, Eric van der Sypt, portaveu de la fiscalia federal, amb competència en el camp del terrorisme, ha confirmat el gran atac cibernètic sense necessitar xifres. «No som ingenus. El 2018, un primer atac cibernètic no va impedir que tornessin», ha afegit.

El fiscal federal belga ja va participar en un atac cibernètic contra Amaq el 2018, peròl’agència i els llocs i comptes annexos es van reactivar poc després. «Ens va sorprendre una mica i per això hem provat de fer-ho millor aquesta vegada», va dir Van der Sypt.

Crides a la gihad

Notícies relacionades

El 27 d’abril del 2018, l’Europol va elogiar haver pilotat una ofensiva policial internacional «sense precedents» destinada a paralitzar els principals òrgans de propaganda en línia de l’EI.

L’operació va requerir dos anys de feina. Gràcies a la col·laboració de la policia dels EUA i la UE, es va dur a terme durant dos dies a vuit països i es va dirigir especialment a l’agència Amaq utilitzada pelsislamistes radicals per reclamar atacs i difondre les seves crides a la gihad.