SUCCÉS A PROP DE TOLOSA

Almenys dos morts a l'enfonsar-se un pont al sud de França

El sobrepès d'un camió, possible causa de la tragèdia

zentauroepp50967716 mirepoix191118122443

zentauroepp50967716 mirepoix191118122443 / FREDERIC SCHEIBER

2
Es llegeix en minuts
Eva Cantón

Una adolescent de 15 anys i el conductor d’un camió han mort en l’enfonsament d’un pont penjant al sud de França. L’accident ha deixat cinc ferits, segons un balanç provisional de les autoritats franceses. Els fets s’han produït a primera hora d’aquest dilluns al cedir els cables que subjectaven el pont situat a Mirepoix sur Tarn, al nord-est de Tolosa. La passarel·la es va precipitar al riu Tarn i els vehicles que hi circulaven en aquell moment –un camió, un turisme i una camioneta– van caure des d’una altura de 19 metres.

La jove morta viatjava en un cotxe conduït per la seva mare. Aquesta última va ser rescatada per diversos testimonis de l’accident, que es van llançar a l’aigua gelada per salvar-la. El cos sense vida del xofer del camióva ser trobat a última hora de la tarda a prop del pont, segons France Télevision. L’alcalde de la localitat, Eric Oget, ha indicat que els equips de rescat provaven d’extreure’l del vehicle. Dos bombers –dels 70 desplaçats a la zona– i tres persones que van presenciar el sinistre i van acudir a socórrer les víctimes estan hospitalitzades. 

El pont penjant, de 150 metres de llarg i 6,5 d’ample, es va construir el 1935, després de la crescuda de 1930, i el pes màxim permès per circular era de 19 tones.

El departament de l’Alta Garona, encarregat del manteniment de la infraestructura, ha assegurat que estava en bones condicions i que la inspecció realitzada el 2017 no havia detectat cap anomalia. A més, s’havia renovat el 2003.

La hipòtesi que s’obre pas, per tant, és que el camió superés el límit de pes permès. «Aquests ponts estan prohibits als vehicles de més de 19 tones, però és freqüent que passin camions de més tonatge», ha reconegut el president de la mancomunitat, Jean Marc Dumoulin.

Més tonatge

Notícies relacionades

El Govern ha ordenat una investigació per conèixer les causes que han provocat la caiguda del pont. Segons France 3, el camió transportava una màquina perforadora de 38 tones que hauria anat a parar a l’aigua. El sinistre ha rellançat el debat sobre la perillositat dels ponts francesos.

El Senat va obrir una comissió per analitzar l’estat dels ponts després de l’enfonsament del viaducte de Gènova (Itàlia) l’agost del 2018, en què van morir 43 persones. Segons l’informe parlamentari publicat el juny passat, almenys 25.000 ponts tenenl’estructura en mal estata causa de la falta d’inversió, el que comporta problemes de seguretat per als usuaris d’aquestes infraestructures.

Temes:

França