Dos morts i quatre ferits en un tiroteig en un institut de Los Angeles

El sospitós, un adolescent asiàtic que complia 16 anys, es va intentar suïcidar després de la seva acció

zentauroepp50900964 inter191114175357

zentauroepp50900964 inter191114175357

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un estudiant de 14 anys i una de 16 han mort, i tres estudiants més han resultat ferits després del tiroteig registrat dijous en una escola de Santa Clarita, un veïnat acomodat al nord de la ciutat de Los Angeles (EUA) i en el qual el presumpte atacant, també adolescent, va intentar suïcidar-se, va informar la policia.

En una conferència de premsa, el cap del Departament de l’Agutzil de Los Angeles (LASD), Alex Villanueva, va explicar que les autoritats van rebre una trucada d’emergència cap a les 7.30 del matí hora local (3.30 GMT) que informava de diversos trets al Saugus High School, un institut situat a uns 65 quilòmetres al nord del centre de Los Angeles, i que a l’arribar van trobar sis estudiants ferits.

Villanueva va informar poc abans que el sospitós estava sota custòdia policial i estava rebent tractament mèdic en un hospital local després d’haver-se disparat un tret al cap.

El cap de policia va explicar en una entrevista amb la cadena de televisió KTLA que les càmeres de l’escola van aconseguir captar les accions del sospitós del tiroteig, que va permetre que desencadenés una ràpida recerca.

Estudiant de l’escola

El sospitós va ser identificat «potencialment» com un estudiant de l’escola, un jove asiàtic, vestit de negre, que aquest dijous feia 16 anys. El seu pare, que era caçador, havia mort el desembre del 2017 i havia deixat diverses armes a casa, segons informa Los Angeles Times.

Notícies relacionades

L’escola, que té més de 2.300 estudiants, es manté tancada des de l’alerta del tiroteig, mentre que altres centres educatius de la zona es van tancar per precaució.

Els dos estudiants han mort a l’hospital Henry Mayo, on van arribar molt greus junt amb tres ferits més, que continuen greus. El Departament dels Bombers de Los Angeles va dir als mitjans locals que es van tractar més persones dins l'escola, algunes per ansietat.

Temes:

Los Angeles