Tres morts i cinc desapareguts en els incendis d'Austràlia

La temporada de focs de l'estiu austral s'inicia de forma tràgica

zentauroepp50815043 topshot   a fire rages in bobin  350km north of sydney on no191109130910

zentauroepp50815043 topshot a fire rages in bobin 350km north of sydney on no191109130910 / PETER PARKS

2
Es llegeix en minuts
EFE

Tres persones han mort i cinc continuen desaparegudes pelsincendis forestalsque es registren a l’est d’Austràlia, van informar aquest dissabte fonts oficials. A més, a prop d’unes trenta persones han resultat ferides i al voltant de 150 vivendes van quedar destruïdes per les flames, va apuntar el Servei de Bombers de Nova Gal·les del Sud, sud-est d’Austràlia, la capital d’estat del qual és Sydney.

Dues víctimes mortals van ser trobades a prop de la població de Glen Innes, a uns 550 quilòmetres al nord de Sydney, unes d’elles a l’interior d’un vehicle, mentre que l’altra –una dona de 69 anys– va morir per ferides a l’hospital. Un tercer mort es va localitzar a l’interior d’un edifici en la població de Johns River, a uns 200 quilòmetres al nord de Sydney.

El primer ministre australià, Scott Morrison, va indicar en una conferència de premsa que tem que el nombre de morts sigui gran. «L’accés a algunes àrees estan tallades (per les flames) pel que temem que arribin males notícies», va declarar el mandatari.

Nova Gal·les del Sud

Aquesta situació extrema es concentra en l’estat oriental de Nova Gal·les del Sud, on es registren uns 77 incendis forestals, dels quals 42 estan fora de control i 9 s’han col·locat en el nivell d’«alerta d’emergència».

El foc de Kangawalla, a prop a Glen Innes, com uns altres cinc d’alta perillositat es concentren a uns 150 quilòmetres al voltant de la turística ciutat costanera de Port Macquarie, on ahir el cel es va tenyir d’un color taronja encès per les flames, segons les imatges difoses a les xarxes socials.

Més de mil bombers es troben al terreny lluitant contra les flames, que ja han cremat unes 575.000 hectàrees de terreny des de l’1 de juliol fins a principis de mes, fet que ha superat la superfície que s’ha cremat en les dues últimes temporades juntes.

Així mateix els bombers en l’estat de Queensland, al nord de Nova Gal·les del Sud, han emès alertes i ordenat l’evacuació a diverses localitats de l’anomenada Sunshine Coast.

Notícies relacionades

La temporada de focs a Austràlia varia segons la zona i les condicions meteorològiques, tot i que generalment es registren a l’estiu austral (entre els mesos de desembre a març).

Els pitjors incendis viscuts al país oceànic en les últimes dècades van passar a començaments de febrer del 2009 en l’estat de Victòria (sud-est): van causar 173 morts i 414 ferits, i van cremar una superfície de 4.500 quilòmetres quadrats.

Temes:

Austràlia