Sancions i amenaces

Trump anuncia la visita d'Erdogan a la Casa Blanca després del clima de tensió

El mandatari nord-americà va confirmar l'arribada del seu homòleg turc el 13 de novembre en una reunió diplomàtica per solucionar les diferències amb el tema de Síria

zentauroepp50056207 trump190925224637

zentauroepp50056207 trump190925224637 / SAUL LOEB

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels Estats Units, Donald Trump, va confirmar que rebrà ael seu col·lega turc, Recep Tayyip Erdogan, el 13 de novembre a la Casa Blanca, després de les tensions generades per l’entrada de tropes d’Ankara al nord-est de Síria i les sancions imposades, i després aixecades, per Washington.

«Acabo de tenir una molt bona trucada amb el president Erdogan de Turquia. M’ha dir que han capturat nombrosos combatents de l’Estat Islàmic (EI) que s’havien escapat durant el conflicte –inclosa la dona i la filla de l’assassí terrorista Al Bagdadi», va escriure Trump en el seu compte de Twitter.

«També –va agregar– hem parlat de la seva frontera amb Síria, de l’erradicació del terrorisme, del final de les hostilitats amb els kurds i molts altres temes. Desitjant veure el president Erdogan el pròxim dimecres, 13 de novembre a la Casa Blanca».

Les tensions bilaterals

La visita es produeix poc després que es tanqui un altre capítol de les tensions entre Ankara i Washington amb l’entrada de tropes turques al nord de Síria contra els kurds.

Notícies relacionades

En resposta, Trump va anunciar sancions econòmiques contra Turquia per la seva ofensiva al nord-est de Síria a mitjans d’octubre i va arribar a assegurar que «aniquilarà l’economia» turca si resultaven afectats els kurds, tradicionals aliats dels EUA.

Pocs dies després, no obstant, el mandatari va ordenar aixecar les sancions imposades contra tres ministres turcs, després d’arribar a un acord pel qualAnkara va declarar un alto el foc permanent i la creació d’una «zona de seguretat» a la frontera turc-siriana. Erdogan, per la seva part, ha indicat que li costa seguir els canvis d’opinió a Twitter del seu homòleg nord-americà.