Decisió polèmica

El comtat Lake a Florida és el primer santuari per portar armes als EUA

Segons les autoritats locals que van aprovar aquesta iniciativa, amb això es protegeix el dret dels ciutadans d'utilitzar una pistola de manera responsable i per a defensa personal

eeuu-armas-reuters

eeuu-armas-reuters

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El comtat Lake, al centre de Florida, es va convertir en el primer santuari de la Segona Esmena de la Constitució nord-americana, que protegeix el dret a portar armes, davant del temor de propostes de candidats presidencials demòcrates que advoquen per tenir més control sobre les armes.

La comissió del comtat va aprovar amb quatre vots aquesta iniciativa –similar a altres ja implementades a Illinois i Colorado–, proposada pel comissionat Josh Blake i que va tenir el vistiplau de l’agutzil de Lake, Peyton Grinnell, van informar mitjans locals.

Drets a portar armes

«No s’infringirà el dret de les persones a mantenir i portar armes per defensar-se i el de l’autoritat legal de l’estat, excepte que la manera de portar armes pot estar regulada per la llei», assenyala la directiva. Indica que la junta de comissionats «declara el comtat de Lake com un Santuari de la Segona Esmena per preservar [...] els drets garantits per la Constitució dels Estats Units».

El comissionat Blake va assenyalar a mitjans locals que havia proposat la resolució a causa del debat nacional en curs sobre el control d’armes i la violència armada. «Espero que aquest missatge el rebin els fanàtics del control autoritari que es pensen que han de desarmar per la força els seus conciutadans», va dir Blake, segons el diari Daily Commercial.

Ús responsable de les armes

Notícies relacionades

El comissionat va lamentar que una de les reaccions nacionals a tirotejos com el de Parkland, a Florida, on un estudiant va matar 17 persones en una escola el 2018 amb un fusell semiautomàtic, va ser «penalitzar els ciutadans respectuosos de la llei que constitueixen la gran majoria dels propietaris d’armes al comtat».

Blake va assenyalar que la resolució envia aquest missatge als seus ciutadans: «Et donem suport». Va precisar que la va presentar davant de les propostes sobre el control d’armes que han exposat candidats a la nominació demòcrata per a les presidencials del 2020, entre els quals hi ha Kamala Harris, Cory Booker i Beto O’Rourke.