el drama de la immigració

Trobats 41 immigrants dins d'un camió frigorífic a Grècia

La majoria són afganesos i han aconseguit sobreviure perquè les neveres del camió estaven desconnectades

zentauroepp44394525 internacional 12 7 2018 fotos de campos de refugiados de gre180721083214

zentauroepp44394525 internacional 12 7 2018 fotos de campos de refugiados de gre180721083214 / VICTOR VARGAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia de Grècia ha trobat aquest dilluns 41 migrants, majoritàriament afganesos, amagats a l’interior d’un camió frigorífic en una autovia a Xanthi, al nord de Grècia, segons han explicat fonts policials. Els agents han explicat que els migrants no han pres mal perquè el sistema de refrigeració del camió no estava encès.

La policia va aturar el camió en una autovia mentre feia un control rutinari, i després va arrestar el conductor, procedent de Geòrgia, i el va portar, juntament amb els migrants, a la comissaria més propera per revisar-ne les identificacions. Tot i que algunes de les persones trobades patien problemes respiratoris a causa de l’ambient sufocant dins del vehicle, la policia celebra que el sistema refrigerador no estigués connectat, ja que pot assolir temperatures de fins a 25 graus sota zero.

«Les condicions eren asfixiants i és dubtós que els migrants haguessin sobreviscut al llarg trajecte fins a Salònica», van dir fonts policials a mitjans locals. La majoria dels migrants, d’origen afganès, eren homes d’entre 20 i 30 anys, tot i que també viatjava al camió un petit grup de menors.

L’últim precedent

El 23 d’octubre passat es van trobar 39 cadàvers en un camió refrigerat a Essex, 15 quilòmetres a l’est de Londres. En aquest cas el sistema de fred havia sigut encès. Al Vietnam, la policia ha detingut vuit persones presumptament implicades en una xarxa de tràfic d’éssers humans relacionada amb l’esdeveniment.

Notícies relacionades

Grècia està lluitant actualment amb el ressorgiment d’arribades de refugiats més gran des del 2015, quan més d’un milió de persones van creuar Europa des de Turquia a través d’aquest país.

Uns 34.000 sol·licitants d’asil i refugiats han estat als campaments a les illes del mar Egeu, a prop de Turquia. El mes passat, es van trobar 39 cadàvers, la majoria vietnamites, a l’interior d’un camió frigorífic al sud d’Anglaterra.