TRAGÈDIA FERROVIÀRIA

Almenys 70 morts en un incendi en un tren al Pakistan

El foc s'ha originat per l'explosió d'una bombona de gas que uns passatgers han utilitzat per fer menjar

pakistan / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 65 persones van morir i 26 més han resultat ferides aquest dijous per l’explosió d’una bombona de gas que uns passatgers utilitzaven per preparar l’esmorzar en un tren al sud del Pakistan.

L’explosió de la bombona s’ha produït a prop de la ciutat de Rahim Yar Khan i ha provocat un incendi a tres vagons, segons ha informat a Efe una font del Ministeri de Ferrocarrils que va preferir mantenir l’anonimat.

En total han mort 65 passatgers i 26 més han resultat ferits, que estan sent traslladats a hospitals propers, segons ha informat en un comunicat el servei pakistanès de Rescat 1122.

Molts dels passatgers han saltat del tren en marxa per escapar del foc, ha indicat el ministre de Ferrocarrils, Sheikh Rasheed, a la televisió local Geo. «La majoria de les morts s’han produït quan la gent ha saltat del tren», ha puntualitzat.

Pelegrins entre les víctimes

Les tasques de rescat prossegueixen amb efectius de l’administració civil i militars, que han enviat tropes i metges al lloc de l’accident, ha informat l’oficina de comunicació de l’Exèrcit pakistanès (ISPR) en un comunicat.

El tren, que viatjava entre Karachi i Rawalpindi, transportava un gran nombre de pelegrins que es dirigien a un festival religiós a Lahore.

Les bombones de gas estan prohibides als trens, però el seu ús està molt estès en els viatges llargs per part dels passatgers per preparar-se menjars.

Els accidents de tren no són infreqüents al Pakistan, que compta amb una antiga xarxa ferroviària que data dels temps de l’Imperi Britànic, del qual es van independitzar el 1947.

Notícies relacionades

Al juliol, 20 persones van morir i 80 van resultar ferides en la col·lisió d’un tren de passatgers amb un ferrocarril de mercaderies també al sud del Pakistan.

El novembre del 2015 un accident ferroviari va causar 130 morts i un centenar de ferits a la província de Balutxistan, al sud-oest del país.