CRISI IRAQUIANA

Els iraquians desafien el toc de queda i tornen a protestar

Centenars de manifestants es van congregar a la cèntrica plaça Tahrir per exigir llocs de treball i que es freni la corrupció malgrat les restriccions per al lliure trànsit implementades pel Govern

zentauroepp50639541 a protester wears tear gas canisters on his fingers and gest191029094603

zentauroepp50639541 a protester wears tear gas canisters on his fingers and gest191029094603

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

Centenars de manifestants van desafiar el toc de queda imposat per les autoritats iraquianes a Bagdad, des de la mitjanit fins a primera hora del matí i van sortir als carrers de la capital per demanar més serveis bàsics, ocupació i mesures anticorrupció.

Una font del Ministeri d’Interior que va demanar l’anonimat va dir a Efe que la majoria de les «violacions» del toc de queda van ocórrer a la cèntrica plaça Tahrir i els carrers adjacents, a més de zones de l’est de l’urbs, com el carrer Palestina i Sadr City.

Aquest últim barri de la capital és de majoria xiïta i feu del reconegut clergue Muqatada al-Sadr, que es va mostrar favorable a les protestes i va donar en certa manera llum verda a una nova onada de manifestacions a partir del dia 25.

Protestes violentes

Segons va poder constatar Efe, centenars de persones van marxar a peu i en vehicles pel carrer 14 de Ramadà fins i tot ben passat la mitjanit, hora d’entrada en vigor de les restriccions al moviment, si bé es van retirar després de repetides peticions de les forces de seguretat.

Notícies relacionades

Les autoritats van declarar el toc de queda a Bagdad enmig d’incidents en un nova jornada de protestes que es venen repetint des de divendres, on s’han produït almenys 82 morts i més de 3.000 ferits.

La comandància d’Operacions de Bagdad va informar en un comunicat que va prendre la decisió d’«imposar un toc de queda a les persones i el moviment de cotxes, motocicletes, bicicletes i vehicles de tot tipus des de la mitjanit fins a les sis del matí» hores locals. La declaració entra en vigor avui «fins a nou avís» amb la finalitat –diu– «de protegir els manifestants i evitar que els infiltrats els ataquin».

Temes:

Iraq