GUERRA CIVIL AL PRÒXIM ORIENT

Rússia reforçarà el seu contingent a Síria després del pacte amb Turquia

El Ministeri de Defensa rus anuncia l'enviament de quasi 300 policies militars i desenes de vehicles militars

zentauroepp50554168 20 10 2019 handout   20 october 2019  syria  tell abiad  a t191024194125

zentauroepp50554168 20 10 2019 handout 20 october 2019 syria tell abiad a t191024194125 / Anas Alkharboutli dpa

1
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas
Marc Marginedas

Periodista

Especialista en països de l'antiga Unió soviètica i el món àrab-islàmic.

ver +

El Ministeri de Defensa de Rússia ha anunciat aquest dijous un increment del seu contingent militar a Síria, a penes unes hores després del pacte arribat dimarts entre el president rus Vladímir Putin i el seu homòleg turc Recep Tayyip Erdogan per omplir el buit generat per l’abrupta marxa dels soldats dels EUA. En el termini d’una setmana, un total de 276 policies militars i 33 vehicles seran desplaçats pel Kremlin al nord de Síria, on patrullaran conjuntament amb l’Exèrcit del règim sirià la problemàtica frontera amb Turquia, segons ha informat una font anònima Ria Nóvosti.

D’acord amb l’agència d’informació governamental, els soldats desplaçats hauran de cooperar en la retirada de les milícies kurdes, que s’han de mantenir a una distància de 30 quilòmetres del límit fronterer, tal com estipula l’acord russoturc. Intentant calmar possibles inquietuds domèstiques, la font governamental va descartar que puguin produir-se noves baixes militars locals, ja que les hostilitats que van arrencar amb l’ofensiva turca s’han aturat i pràcticament no hi ha combats

Nous efectius humans

Tan sols dies enrere, el ministre de Defensa, Serguei Xoigú, havia descartat el desplegament de nous efectius humans, assegurant que ja n’hi havia prou amb els existents. En diverses ocasions després de l’inici de la intervenció militar russa a Síria, el president Vladímir Putin ha arribat a anunciar una retirada del gruix de les tropesgruix de les tropes russes allà desplaçades, tot i que, de moment, el que s’ha comprovat és tot el contrari: un reforçament de la presència militar del Kremlin a Síria.

Notícies relacionades

El nombre exacte de baixes russes en el conflicte és una incògnita, donades les limitacions imposades per les autoritats russes a aquest tipus d’informació. Fins al febrer passat, s’havia pogut confirmar la mort de més d’uncentenar de militars de diferent grau. No obstant, hi ha diversos incidents sense confirmar en els quals podrien haver mort desenes de mercenaris russos vinculats a grups privats.            

  

Temes:

Rússia Turquia