OPERACIÓ ANTITERRORISTA

Detingut un individu que s'inspirava en l'11-S per atemptar a França

Buscava armes per passar a l'acció davant la dificultat de fer desviar un avió

zentauroepp50208266 police block the street after three persons have been hurt i191018171514

zentauroepp50208266 police block the street after three persons have been hurt i191018171514 / MARTIN BUREAU

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

Dies abans que un informàtic radicalitzatassassinés quatre agents a la prefectura de Policia de París el passat 3 d’octubre, les autoritats franceses van detenir un individu que deia voler atemptar a França inspirant-se en els atacs contra els Estats Units de l’11 de setembre del 2001, segons ha revelat aquest dijous el ministre de l’Interior, Christophe Castaner a France 2. És l’intent número 60 desbaratat des del 2013.

Castaner ha explicat a la televisió que la policia va detenir un individu que s’inspirava en l’11-S i els avions que van fer caure les Torres Bessones. «Era el seu projecte. Estava organitzant-se per aquest propòsit i els nostres serveis van fer el necessari per a la seva detenció».

Segons Le Parisien va ser arrestat per agents de la Direcció General de la Seguretat Interior (DGSI) als Alts del Sena, a la perifèria parisenca, imputat per un delicte de terrorisme i empresonat el 26 de setembre. Fonts pròximes a la investigació citades pel diari parisenc, davant la dificultat de dur a terme el seu projecte de cometre un atac desviant un avió, intentava buscar armes per passar a l’acció més fàcilment.

Valors contraris

Notícies relacionades

El titular d’Interior, molt debilitat des de l’atemptat en la prefectura que va revelar greus fallades a l’hora de detectar la radicalització del seu propi personal, ha anunciat que el seu departament prepara una circular dirigida als prefectes –l’equivalent espanyol dels delegats del Govern– sobre la vigilància delsmitjans salafistes i islàmics que s’organitzen entorn de valors contraris als principis republicans.

Una circular que té per objectiu detectar els llocs on el salafisme s’organitza com una manera de vida social que pretén imposar «un règim d’alimentació, una manera de vestir, determinades activitats i sobretot que qüestiona el principi fonamental de la República com és la igualtat entre homes i dones».

Temes:

França