UN DIVORCI COMPLICAT

Els unionistes nord-irlandesos rebutgen el pla de Johnson per al 'brexit'

Les duanes i l'IVA, entre altres qüestions, no satisfan la formació d'Arlene Foster

monmartinez50438613 28 august 2019  northern ireland  belfast  democratic unioni191017100756

monmartinez50438613 28 august 2019 northern ireland belfast democratic unioni191017100756 / David Young

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

El Partit Unionista Democràtic (DUP) ha rebutjat el pla per al brexit  de Boris Johnsonbrexit  Boris Johnson. Poques hores abans del començament de la cimera de la Unió Europea a Brussel·les, la líder del DUPArlene Foster ha emès un comunicat en el qual afirma que no pot acceptar el pacte que s’havia de presentar als 27 països membres de la UE. 

Notícies relacionades

«En aquesta situació no podem donar suport al que se suggereix pel que fa a les duanes i el mecanisme de consentiment , i hi ha una falta de claredat respecte a l’IVA, diu el comunicat.  Foster no tanca la porta a un compromís, suggerint que demanarà més concessions. «Continuarem el treball –va afegir– amb el Govern per intentar aconseguir un acord sensible que funcioni per a Irlanda del Nord i protegeixi l’economia i la integritat constitucional del Regne Unit».

El rebuig és un cop dur per a Johnson, que està sota una enorme pressió política perquè l’acord sigui s’aprovi en una sessió extraordinària del Parlament aquest dissabte perquè no calgui demanar una extensió del termini per a la sortida. Foster s’ha entrevistat tres cops durant els tres últims dies amb el primer ministre. En principi no es preveu una nova trobada per avui.