DESASTRE NATURAL

Ascendeixen a 74 els morts pel pas del tifó 'Hagibis' pel Japó

12 persones més encara estan desaparegudes, segons les autoritats nipones

Les pluges caigudes en dos dies en algunes zones equivalen al registre mitjà anual

zentauroepp50424457 driftwood is piled around a bridge after typhoon hagibis hit191016102741

zentauroepp50424457 driftwood is piled around a bridge after typhoon hagibis hit191016102741

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nombre de morts a causa del pas del tifó Hagibis pel Japó ascendeix a 74, segons han confirmat aquest dimecres les autoritats del país asiàtic, que han assenyalat que 12 persones més segueixen desaparegudes.

La cadena de televisió NHK ha indicat que almenys 220 persones han resultat ferides a causa del fenomen meteorològic que va colpejar el país durant el cap de setmana. A l’est de l’illa d’Honshu, uns 52 rius s’han desbordat.

Fonts oficials estimen que en algunes zones afectades ha caigut en dos dies el total de pluja que s’hi registra en un any. Les autoritats estan duent a terme operacions de rescat a moltes zones del país que han patit esllavissaments de terra i inundacions. Les pluges han provocat, a més, l’ensorrament d’un pont, provocant la suspensió del servei de ferrocarril a la zona.

Problemes de subministrament

Notícies relacionades

El Ministeri de Terres, Infraestructures, Transports i Turisme ha indicat que les pluges torrencials han provocat que fins a 37 rius al nord-est es desbordessin en les prefectures afectades.

Així mateix, al voltant de 376.000 vivendes es troben sense electricitat, mentre que 14.000 mésno tenen subministrament d’aigua. A més, s’han produït 56 esllavissades en una quinzena de prefectures.

Temes:

Japó