EL DILEMA BRITÀNIC

Un 'brexit' sense acord podria deixar els més vulnerables «a la porta de la fam»

«El Govern britànic sap que el preus del menjar pujaran i que dona l'esquena a les famílies», denuncia Human Rights Watch

L'oenagé alerta que cada vegada més persones amb baixos ingressos que confien en l'ajuda alimentària es podrien veure afectades

zentauroepp50377295 vegetables are displayed on the stalls at the spread farmers191016105555

zentauroepp50377295 vegetables are displayed on the stalls at the spread farmers191016105555 / ISABEL INFANTES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’oenagé Human Rights Watch (HRW) ha alertat aquest dimecres que una sortida del Regne Unit de la Unió Europea sense acord podria deixar la població més vulnerable sense accés a aliments, la qual cosa incloufamílies amb nens.

«Un brexit sense acord podria deixar les famílies a la porta de la fam i les oenagés que els ajuden, en una situació límit, especialment les organitzacions independents i petites», ha assenyalat l’investigador de HRW per a Europa Occidental, Kartik Raj.

Segons l’organització, si el Regne Unit abandona el bloc comunitari sense arribar a un acord amb Brussel·les, les organitzacions es podrien veure afectades per l’increment de la demanda d’aliments quan es produeixi la sortida i «els preus dels aliments fluctuïn de manera sobtada».

Fracàs

Tal com adverteix HRW en un comunicat, el Govern ha fracassat a l’hora de fer-se responsable de l’assumpte o posar en marxa els plans adequats per mitigar l’impacte que tindrà el ‘brexit’ sobre els més vulnerables.

«El Govern britànic sap molt bé que els preus del menjar augmentaran i que els subministraments d’aliments es podrien veure afectats. En comptes de preparar-se per ajudar les famílies els dona l’esquena», ha manifestat Raj.

Notícies relacionades

L’oenagé ha constatat que existeix un creixent nombre de persones amb baixos ingressos que confien en l’ajuda alimentària. L’informe d’HRW assenyala que cada vegada més famílies amb nens, especialment de mares i pares solters, depenen d’aquest tipus d’ajuts. Això està relacionat al seu torn amb les retallades del Govern en ajuts socials.

«És temerari que el Govern del Regne Unit doni suport a decisions polítiques que podrien danyar la població més vulnerable i no es faci responsable per prevenir que passin gana», ha afirmat Raj, que ha advertit que, «seguint la mateixa admissió del Govern, un ‘brexit’ sense acord infligiria un greu mal sobre els que no poden fer front a un xoc econòmic».