violència al regne unit

Un home apunyala cinc persones en un centre comercial a Manchester

La policia antiterrorista s'ha fet càrrec de la investigació

zentauroepp50350464 police outside the arndale centre in manchester  england  fr191011141428

zentauroepp50350464 police outside the arndale centre in manchester england fr191011141428 / Peter Byrne

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce

La policia antiterrorista està interrogant l’home de 41 anys que divendres va apunyalar i va ferir cinc persones en un centre comercial en ple Manchester. L’atac es va produir a les 11.15 hores del matí quan l’individu, que portava un ganivet de mida gran, va començar a atacar qui va trobar al seu pas, i va apunyalar tres vianants i en va ferir dos més. En pocs minuts l’agressor, la identitat del qual no ha sigut facilitada, va ser reduït per la policia, que va utilitzar per immobilitzar-lo una pistola elèctrica. Els motius de l’atac no han sigut aclarits, però els investigadors afirmen que l’home va actuar en solitari.

Notícies relacionades

Ha sigut un atac «indiscriminat» i «brutal», va declarar l’inspector de la policia, Russ Jackson. «L’home va atacar la gent que tenia al voltant» i «tot i que les ferides són de consideració, ens han dit que afortunadament, cap és mortal». Només tres dels ferits, dues dones i un home, van requerir assistència hospitalària. La ràpida actuació de les forces de seguretat en una ciutat que desgraciadament ha patit les urpades del terrorisme va evitar una tragèdia. En cinc minuts s’havia arrestat l’agressor. «La policia va arribar extremament ràpid, va ser una sort», va declarar un dels testimonis, Freddie Holder de 22 anys, que era en un dels comerços, quan una dona va entrar dient que, «un tipus acaba de passar pel meu costat i ha intentat apunyalar-me». El centre comercial d’Arndale, que allotja 200 botigues, va ser evacuat immediatament.

El lloc ja va ser el blanc del terrorisme en una altra  ocasió. El centre comercial d’Arndale va quedar pràcticament destruït per una bomba de l’IRA el 1996 que es va saldar amb més de 200 ferits. La zona va ser reconstruïda i ara acull alguns dels comerços més distingits de la ciutat, com els magatzems Selfridges o Harvey Nichols.  Més recentment, el maig del 2017, 23 persones van morir i 139 més van resultar ferides en un atac suïcida d’un extremista islàmic, al Manchester Arena, al terme del concert de la cantant Ariana Grande.

Temes:

Regne Unit