Va bolcar pel mal temps

Ascendeixen a 13 els morts per l'enfonsament d'una pastera davant Lampedusa

zentauroepp49851043 20 07 2019 msf y sos mediterran e vuelven al mar con el  oce190914094911

zentauroepp49851043 20 07 2019 msf y sos mediterran e vuelven al mar con el oce190914094911 / SOS MEDITERRANEE ANTHONY JEAN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Almenys 13 persones han mort i 15 més estan desaparegudes per l’enfonsament d’una embarcació amb migrants i refugiats davant les costes de l’illa italiana de Lampedusa, segons l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM).

El Centre d’Operacions de la Guàrdia Costanera de Roma va rebre informacions del Centre de Resposta Única (CUR) de Palerm a última hora de diumenge sobre una petita embarcació amb uns 50 migrants a prop de Lampedusa. Un portaveu de l’OIM, Flavio Di Giacomo, ha explicat a Twitter que l’embarcació havia salpat des de Tunísia.

Segons la guàrdia costanera, una vegada que es van obtenir les primeres informacions, les activitats d’investigació al mar es van iniciar sota la coordinació de la Guàrdia Costanera de Palerm, que ha fet ús d’una llanxa patrullera Classe 300 de la Guàrdia Costanera de Lampedusa i una unitat de la Guàrdia de Finances que ja era a la zona.

«Una vegada divisat el barco i per continuar amb les operacions de transbord, les unitats navals es van acostar a la petita embarcació, però les condicions climàtiques adverses i el desplaçament sobtat dels migrants van fer que la unitat bolqués», ha relatat la guàrdia costanera.

Notícies relacionades

Di Giacomo ha confirmat la recuperació de 13 cadàvers, tots ells de dones procedents de la zona occidental de l’Àfrica. «Aquesta tragèdia demostra una vegada més la necessitat de reforçar la presència de barcos de rescat al mar, especialment ara que les condicions meteorològiques empitjoren», ha advertit el portaveu de l’OIM.

Les autoritats italianes han sol·licitat l’ajuda de l’‘Ocean Viking’ per buscar les víctimes desaparegudes, segons han confirmat les ONG que gestionen aquest vaixell, Metges Sense Fronteras (MSF) i SOS Mediterranée