El primer ministre portuguès perd els nervis i s'enfronta a un votant

António Costa s'enfronta agrament a un votant

costa / periodico

1
Es llegeix en minuts
Marta López

El tema dels greus incendis que van assolar Portugal l’any 2017 amb el tràgic balanç de més de 100 morts ha estat absent en la campanya electoral. Ni un retret a la gestió del primer ministre, António Costa, en aquesta crisi. Fins aquest divendres, a Lisboa, quan un home ha recriminat al primer ministre que estigués de «merescudes vacances» quan va tenir lloc la tragèdia. I el primer ministre ha perdut els papers i ha provocat moments de gran tensió.

Costa acabava de banyar-se al Chiado lisboeta,  quan un avi se li ha acostat i a un pam de distància li ha formulat l’acusació. «¡És mentida! ¡És mentida!», ha respost a crits Costa. Posteriorment s’ha girat amb intenció d’allunyar-se, però s’ha girat de nou cap a l’home dient-li «mentider» fins que els seus escortes l’han separat.

Notícies relacionades

Mentre l’allunyaven, Costa ha continuat lamentant que l’avi era un «infiltrat» posat allà pels partits de la dreta.

Les imatges han inundat les xarxes socials i han sigut per tots els mitjans. L’incident ha entelat l’últim dia de campanya de Costa, a qui tots els sondejos atorguen una victòria diumenge, tot i que sense majoria absoluta.