Un mort i 10 ferits després de l'atac a una escola a Finlàndia

L'agressor, que ha sigut detingut després de ser ferit per la policia, ha utilitzat una espasa

50166413 60

50166413 60 / Jaakko Vesterinen (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys una persona ha mort deu més han resultat ferides en un atac amb arma blanca ocorregut aquest dimarts en un centre de formació professional de Kuopio, al centre de Finlàndia, segons informen mitjans locals.

El presumpte agressor ha sigut detingut després de ser ferit per la Policia finlandesa, i els ferits han sigut traslladats a centres hospitalaris.

L’escola de formació professional Savo, on ha tingut lloc el succés, està situada dins d’un centre comercial a uns quatre quilòmetres al sud del centre de Kuopio.

Armat amb una espasa

Segons diversos mitjans locals, l’agressor anava armat amb una espasa i ha entrat en una de les aules de l’escola professional, on ha ferit el professor i diversos estudiants.

La majoria dels joves han aconseguit fugir corrents i han alertat els companys d’altres aules, que també han pogut posar-se fora de perill abans que arribés la policia, segons els testimonis.

L’agressor és alumne del centre

Segons un altre testimoni, l’agressor és un dels estudiants de l’escola professional on s’han produït els fets.

Un dels estudiants que han pogut fugir ha explicat al diari ‘Iltalehti’ que l’agressor ha entrat a la classe amb una bossa allargada, de la qual ha tret una espasa amb què ha atacat el professor.

Mitjans locals afirmen que l’agressor ha intentat escapar pels passadissos del centre comercial armat amb l’espasa i que s’ha enfrontat amb diversos agents de policia, que li han disparat dos trets abans de procedir a la seva detenció.

Notícies relacionades

L’agressor seria un dels deu ferits ingressats en centres hospitalaris de Kuopio, dels quals dos es troben en estat greu.

«L’acte violent al col·legi professional Savo de Kuopio és espantós i totalment condemnable. En nom meu i de tot el Govern, estenc les meves condolences a tots els familiars», ha escrit a Twitter el primer ministre finlandès, Antti Rinne. 

Temes:

Finlàndia