FA 20 ANYS

Boris Johnson nega les acusacions d'abusos sexuals a dues dones

Charlotte Edwardes, una columnista, va escriure diumenge un article a 'The Sunday Times' en què denunciava que el mandatari la va grapejar, i també a una altra dona, en un dinar de feina

zentauroepp50123067 britain s prime minister boris johnson  c  walks outside the190929181345

zentauroepp50123067 britain s prime minister boris johnson c walks outside the190929181345 / OLI SCARFF

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha negat aquest dilluns que fa 20 anys sotmetés a tocaments dues dones durant un dinar de feina quan era periodista i treballava com a director de la revista ‘The Spectator’.

Charlotte Edwardes, una columnista, va escriure diumenge un article en l’edició dominical de ‘The Sunday Times’ en el qual denuncia que Johnson la va grapejar, i també a una altra dona, en un dinar de feina quan era director de ‘The Spectator’.

Al ser preguntat en una entrevista de televisió si havia realitzat tocaments a la columnista, Johnson ha respost amb un ‘no’. Davant la pregunta de si l’articulista s’ha inventat els fets que denuncia en la seva columna, el líder ‘tory’ ha assegurat que el que vol escoltar ara el poble britànic és el programa polític dels conservadors.

«Només estic dient el que dic i crec que el que els ciutadans volen escoltar ara és el que estem fent per ells i per la inversió com a manera d’unir el país», ha assegurat el primer ministre britànic.

Acusació «incerta»

Minuts abans de la declaració de Johnson, un portaveu del primer ministre ha remarcat que l’acusació contra l’exalcalde de Londres «és incerta». Edwardes ha contestat des del seu compte de Twitter que, «si el primer ministre no recorda els fets», llavors clarament la memòria d’ella és superior a la del polític.

El ministre de Finances britànic, Sajid Javid, ha declarat aquest dilluns que ha «parlat amb el primer ministre i que, per començar, no podria haver sigut més clar que les acusacions no són certes», segons informa la BBC.

Notícies relacionades

La periodista d’opinió Charlotte Edwardes va escriure a ‘The Sunday Times’ aquest diumenge que Johnson l’havia grapejat durant un menjar quan ell era director de la revista ‘The Spectator’ el 1999. «Per sota de la taula, vaig sentir la mà de Johnson a la meva cuixa, prement-la», va escriure Edwardes. «La seva mà era molt amunt i tenia prou carn sota els seus dits per fer que de sobte em fes asseure’m recta», va assenyalar.

Edwardes va confiar aquesta informació a la dona que durant aquell menjar s’asseia a l’altre costat de Johnson i aquesta li va revelar que també ella havia patit tocaments de l’ara primer ministre, segons l’article del dominical de ‘The Times’.