A LA CIUTAT DE JIDDAH

Assassinat un guardaespatlles del rei saudita en una disputa amb un amic

En l'incident també ha mort l'homicida, abatut per la policia, i han resultat ferides set persones

saudi

saudi / Amr Nabil (AP)

2
Es llegeix en minuts
Efe

Un delsguardaespatlles  més pròxims del rei saudita, Salman bin Abdulaziz, ha sigut assassinat a trets per un amic durant una disputa en una vivenda a la ciutat costanera de Jiddah, a la riba del mar Roig, ha informat aquest diumenge l’agència estatal SPA. En l’incident, també ha mort l’autor dels trets i han resultat ferides set persones.

«El general Abdulaziz bin Badah al Fagham va morir quan va ser traslladat a l’hospital després de ser ferit de bala per l’assassí», assenyala l’agència, que cita la policia de la regió de Meca.

Segons aquestes fonts, els fets van tenir lloc dissabte a la nit, quan el membre de la guàrdia real va visitar el seu amic Turki bin Abdulaziz al seu domicili a Jiddah, quan un tercer amic, identificat com Mamduh bin Mashaal, va entrar a la vivenda. Després d’una disputa entre Al Fagham i Mashaal, aquest últim va sortir de la casa i va tornar amb una arma amb què va disparar al guardaespatlles del monarca saudita.

Un mort més i set ferits

Al Fagham va resultar ferit i va morir durant el seu trasllat a l’hospital, mentre que Mashaal va fugir de la vivenda, però va morir a l’enfrontar-se a les forces de seguretat que el perseguien perquè s’entregués.

A més de la mort de Mashaal, van resultar ferits cinc soldats saudites, el germà de l’amo de la vivenda i el seu treballador domèstic, de nacionalitat filipina.

«El guardià del rei»

Notícies relacionades

Al Fagham era un dels guardaespatlles més pròxims al rei i sempre se’l veia en els actes públics al costat del monarca. L’ambaixador de l’Aràbia Saudita als Emirats Àrabs Units, Turki al Dakhil, recordava en el seu compte oficial de Twitter que «Abdulaziz portava el bastó del rei Salman o les seves ulleres, el que era un acte que l’enorgullia». El diari saudita ‘Okaz’ ha descrit Al Fagham com «el guardià del rei», que va seguir el camí professional del seu pare, que també va ser guardaespatlles de l’anterior monarca saudita Abdullah durant tres dècades.

Aquest incident ha tingut lloc pocs dies abans que es compleixi l’aniversari de l’assassinat del periodista i dissident saudita Jamal Khashoggi al consolat del seu país a Istanbul perpetrat per un esquadró de quinze saudites, entre ells membres de la Intel·ligència i assessors del príncep hereu, Mohamed bin Salman, cosa que va provocar una onada de reaccions negatives contra el regne.