ULTRADRETA AL BRASIL

Bolsonaro fill es burla de Greta Thunberg

El diputat federal va penjar fotos manipulades a les xarxes socials per desacreditar la jove activista mediambiental

zentauroepp45392803 07 06 2017  bras lia  df  brasil  eduardo bolsonaro  e o pai190927095109

zentauroepp45392803 07 06 2017 bras lia df brasil eduardo bolsonaro e o pai190927095109

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

Els Bolsonaro tornen a donar la nota discordant. Aquesta vegada, el fill Eduardo. El diputat federal per l’ultradretà Partit Social Liberal (PSL) va publicar una falsa imatge per atacar la jove activista Greta Thunbergjove activistaGreta Thunberg.  L’home que aspira a ser ambaixador del seu pare a Washington i esgrimeix com a antecedents haver venut pollastre fregit en una cadena de menjar ràpid als EUA va mostrar Thunberg menjant dins d’un tren mentre es pot veure des de la finestra com uns nens famèlics l’observen en la seva desgràcia.

El muntatge va provocar, de nou, la indignació d’una part important de la societat brasilera.  El diputat va compartir al seu torn una altra notícia falsa en què relaciona l’adolescent sueca amb l’inversor George Soros. «Ambaixador de les fake news», li va dir el diari carioca ‘Jornal do Brasil’. El ‘hashtag’ «disculpa de Greta» va liderar els temes de moda de Twitter.

Alguns seguidors del diputat li van recordar que la imatge de Thunberg i Soro no és real. Bolsonaro fill va dir que ja ho sabia i va negar haver dit que ella fos la neta de Soros. No obstant, va deixar entreveure a partir de la informació propagada per un lloc web conservador que Greta és recolzada econòmicament per inversors innominables.

No content amb això, Bolsonaro júnior es va valer d’una altra foto manipulada per burlar-se del discurs de la noia en el marc de la cimera climàtica de l’ONU. «Vostès venen a nosaltres, els joves, a la recerca d’esperança. ¿Com s’atreveixen?», va etzibar Greta a la classe política.

El president Jair Bolsonaro va negar que el seu discurs a l’ONU durant l’Assemblea General hagués sigut ofensiu amb França i Alemanya. Al contrari, el va qualificar de patriòtic.  «Volien que parlés de carbassons i gel sec, i que netegés el drap. Seria molt més còmode fer un discurs que fos aplaudit», va dir.

Notícies relacionades

El capità retirat va elogiarDonald Trump, amb qui comparteix la seva fòbia als ambientalistes. En una nova plantofada indirecta al seu col·lega francès Emmanuel Macron, el va acusar d’adoptar una actitud colonialista en el seu discurs sobre la preservació de la selva amazònica. «L’ONU va ser creada en el passat contra un esperit colonialista. I un país, que no vaig esmentar, vol tornar a això», va afirmar Bolsonaro.

Al seu torn va tornar a atacar el cap Raoni Metuktire, considerat un delslíders indígenes més significatius del Brasil i un dels portaveus de les denúncies contra la desforestació a l’Amazònia. «Parla un altre idioma, no parla la nostra llengua. El respectarem com a ciutadà, però no parla en nom dels indis. Cada tribu indígena té un cap», va dir el president.