Almenys 26 morts i 18 ferits en un accident d'autobús al Pakistan

El país asiàtic compta amb un dels índexs d'accidents de trànsit més alts del món a causa del pèssim estat de les seves carreteres

pakistan / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Almenys 26 persones han mort i unes altres 18 han resultat ferides aquest diumenge en un accident d’autobús en un pas de muntanya de la regió de Gilgit-Baltistan, al nord del Pakistan, va informar a EFE una font oficial. L’accident va tenir lloc a les 7.45 hora local (2.45 de dissabte GMT) «quan un autobús que es dirigia de Skardu a Rawalpindi (ciutat pròxima a la capital) es va estavellar en el pas de muntanya de Babusar, va dir un portaveu de la sala de control de Policia de la regió, Azhar Ali. Segons la font, l’accident es va deure «aparentment a una negligència del conductor».

Les autoritats van mobilitzar dos helicòpters de l’Exèrcit pakistanès per traslladar els morts i els ferits a un hospital a la localitat de Chilas, va concloure Ali.

Informe sobre accidents

El Pakistan compta amb un delsíndexs d’accidents de trànsit més alts del món a causa del pèssim estat de les seves carreteres, a les deficiències dels vehicles i que els transports públics solen circular sobrecarregats de passatgers.

Notícies relacionades

El gener passat, almenys 27 persones van morir quan un autobús va cremar després de xocar amb un camió al sud del Pakistan, mentre que al juny del 2017 almenys 180 persones van perdre la vida en l’explosió d’un camió cisterna carregat de gasolina a l’est del país.

Segons dades de l’Informe sobre la situació mundial de la seguretat viària del 2018 elaborat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), 27.582 persones van perdre la vida en accidents de trànsit a la nació asiàtica.