Enfrontaments a París en una nova jornada de protestes

Tres manifestacions coincideixen a la capital: la dels 'armilles grogues', contra la reforma de les pensions i pel clima

zentauroepp49972541 paris190921131614

zentauroepp49972541 paris190921131614 / LUCAS BARIOULET

1
Es llegeix en minuts
AGENCIAS

Aquest dissabte París s’ha despertat presa per les forces de seguretat davant d’un nou dia d’alta tensió per la convergència de tres protestes: la dels ‘armilles grogues’, contra la reforma de les pensions i la mobilització pel clima. A més, les protestes coincideixen amb la Jornada del Patrimoni, que obre als ciutadans alguns dels edificis més emblemàtics de la ciutat.

Protesta davant dels antiavalots / REUTERS Pascal Rossignol

L’Executiu ha desplegat fins a 7.500 agents de les forces de l’ordre per evitar aldarulls, que no obstant ja han començat des de primera hora. A la plaça de la Madeleine, els antiavalots han utilitzat gasos lacrimògens per dispersar un grup d’‘armilles grogues’ 

Temor dels ‘black blocs’

Notícies relacionades

A les 12 del migdia, segons la prefectura de Policia, ja s’havien detingut 65 persones. Les autoritats havien extremat les precaucions davant del temor de la presència dels anomenats ‘black blocs’, grups d’encaputxats que sembren el caos en les manifestacions.

Un detingut per les forces antiavalots / Lucas BARIOULET   AFP)

Malgrat ser la Jornada del Patrimoni, alguns dels monuments parisencs més emblemàtics estan tancats per motius de seguretat. Entre aquests, l’Arc de Triomf, que va patir greus desperfectes a les protestes de l’any passat.