Almenys un mort i cinc ferits en un tiroteig a Washington

L'autor de l'atac ha disparat des d'un automòbil amb un fusell d'assalt, segons els primers indicis

washington / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Almenys una persona ha mort i cinc més han resultat ferides en un tiroteig a Washington, segons han informat les autoritats. El tiroteig ha ocorregut pels volts de les 22.00 h (les 04.00 de divendres a Espanya) al veïnat de Columbia Heights.

El tiroteig encara s’està investigant, però podria haver-se produït des d’un automòbil amb un fusell d’assalt, sense que se’n coneguin encara els motius, segons ha avançat el comandant policial Stuart Emerman.

Les víctimes –cinc homes i una dona majors d’edat– eren al pati d’un complex d’apartaments. Dels cinc ferits, almenys un està greu.

Segon tiroteig

La policia de Washington ha informat d’un segon tiroteig amb almenys tres ferits ocorregut mitja hora després del primer a l’altra punta de la ciutat, tot i que de moment no hi ha indicis que estiguin relacionats, segons ha detallat Emerman.

Notícies relacionades

A Washington i la seva àrea metropolitana –així com en altres ciutats del país– són habituals els tirotejos, molts relacionats amb la violència entre bandes. La ciutat, que amb prou feines té 700.000 habitants, ha registrat des de principis d’any 123 homicidis, més 90 més a la seva àrea metropolitana, la majoria amb armes de foc. El 2018, la xifra va ser de 160 homicidis a Washington i 120 als suburbis, és a dir, un total de 280.

Malgrat que la xifra és elevada, queda lluny dels registres d’inici de segle, amb un pic el 2002 de 262 assassinats a Washington i 189 a la seva àrea metropolitana, és a dir, un total de 451.