CRISI MIGRATÒRIA

Gairebé 500 immigrants recollits del Mediterrani en una setmana

La Guàrdia Costeral de Líbia va recollir sis bots inflables amb persones subsaharianes

GRAF3992  ROMA  05 06 2019 - Fotografia facilitada por la ONG alemana Sea Watch del momento en el que varios inmigrantes caen al agua durante el naufragio de una patera en el Mediterraneo central  hoy  frente a las costas de la ciudad libia de Garabulli  EFE Sea Watch    SOLO USO EDITORIAL

GRAF3992 ROMA 05 06 2019 - Fotografia facilitada por la ONG alemana Sea Watch del momento en el que varios inmigrantes caen al agua durante el naufragio de una patera en el Mediterraneo central hoy frente a las costas de la ciudad libia de Garabulli EFE Sea Watch SOLO USO EDITORIAL / EFE

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Costanera de Líbia ha informat que ha recollit493 immigrants en sis bots inflables en sis operacions en una setmana en zones al nord-est i nord-oest de Trípoli, la capital.

Els immigrants, entre els quals 28 dones i cinc menors, són de països subsahariansàrabs i asiàtics. Tots han sigut traslladats a centres de detenció administrats pel Govern d’Acord Nacional recolzat per l’ONU, segons ha indicat el portaveu de la Guàrdia Costanera, Ayoub Qassem.

La costa occidental de Líbia és un punt de sortida principal per alsimmigrants que fugen de la guerra i la pobresa i esperen noves vides a Europa, tot i que la xifra s’ha reduït considerablement des del juliol del 2017.

Els immigrants rescatats han sigut traslladats a diversos centres de detenció: 173 a Komas, al voltant de 120 quilòmetres de Trípoli, 166 a Trípoli, 50 a Zawiya i 104 a Zawarah, segons el portaveu.

Notícies relacionades

Un immigrant sudanès ha mort a la base naval d’Abu Sittah a Trípoli per una ferida de bala, hores després que la Guàrdia Costanera líbia el deixés en llibertat.

Líbia es va sumir en el caos després de l’aixecament recolzat per l’OTAN que va enderrocarMoammar al-Gaddafi el 2011, amb molts grups armats dues administracions competint pel poder.