RÈGIM DELS AIATOL·LÀS

L'Iran acusa d'espionatge tres australians detinguts

Una parella, de viatge pel món, va fer volar un dron

zentauroepp49824326 crcel australianos190917122340

zentauroepp49824326 crcel australianos190917122340 / ATTA KENARE

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Iran ha acusat d’espionatge  tres australians detinguts:L’Irand’espionatge tres australians detinguts Kylie Moore-Gilbert, acadèmica de la Universitat de Melbourne, la bloguera Jolie King i el seu nòvio Mark Firkin. Els dos últims es trobaven viatjant pel món des del 2017

King, que té també la ciutadania britànica, i Firkin són presoners a Teheran després de ser arrestats fa 10 setmanes per, presumptament, fer  volar un dron.

La parella publicava imatges i relatava les seves aventures de viatge a internet abans de ser capturats per les autoritats iranianes.

En el cas de Moore-Gilbert, es troba detinguda a l’Iran des de fa gairebé un any i presumptament compleix una condemna de 10 anys per espionatge.

Notícies relacionades

Els tres australians es trobarien a la presó d’Evin, a Teheran, on també hi ha detinguda des del 2016 la treballadora humanitària britànica iraniana Nazanin Zaghari-Ratcliffe per espionatge, d’acord amb el diari britànic ‘The Times’.

La ministra d’Exteriors australiana, Marise Payne, va dir dijous que el seu Govern havia instat les autoritats de l’Iran que alliberin els tres australians detinguts en aquest país i que siguin tractats de manera justa i humana.

Temes:

Iran Espionatge