Per fer volar un dron

Una bloguera australiana i el seu nòvio, presoners a l'Iran des de fa deu setmanes

A més de la parella, una altra ciutadana britanicoaustraliana està detinguda a l'Iran des de fa gairebé un any

jolie-king

jolie-king

1
Es llegeix en minuts
El Periódico/Agencias

La bloguera Jolie King i el seu nòvio, Mark Firkin, que estaven viatjant pel món des del 2017, han sigut identificats aquest dijous pel Govern d’Austràlia com dos dels tres australians detinguts a l’Iran.

King, que també té la ciutadania britànica, i Firkin són presoners a Teheran després de ser arrestats fa deu setmanes per presumptament fer volar un dron, apunta la cadena pública australiana ABC.

La parella publicava imatges i relatava les seves aventures de viatge a Internet abans de ser capturats per les autoritats iranianes.

«Les nostres famílies esperen que Mark i Jolie tornin a casa fora de perill el més aviat possible. No tenim més comentaris a fer de moment i demanem als mitjans que respectin la nostra intimitat en aquests moments difícils», apunta un comunicat de les famílies remès a Efe pel Ministeri d’Exteriors d’Austràlia.

Pouria Zeraati, l’editor en cap de Manoto News –un portal sobre notícies de l’Iran amb seu a Londres–, va dir que el judici dels australians «encara no s’ha celebrat i no queda clar què és el que vol la República Islàmica amb aquest arrest, ja que ningú dels Serveis d’Intel·ligència o el Poder Judicial han fet comentaris sobre l’assumpte».

A més de la parella, una altra ciutadana britanicoaustraliana està detinguda a l’Iran des de fa gairebé un any i presumptament compleix una condemna de deu anys per espionatge.

El primer ministre australià, Scott Morrison, va afirmar en una roda de premsa que els funcionaris del país estan fent gestions oficials per seguir de prop els casos.

Notícies relacionades

Aquestes tres persones serien a la presó d’Evin, a Teheran, on també hi ha detinguda des del 2016 la treballadora humanitària britanicoiraniana Nazanin Zaghari-Ratcliffe per espionatge, d’acord amb el diari britànic ‘The Times’.

Les detencions es coneixen després que, a finals d’agost, Austràlia anunciés que s’unirà a la coalició liderada pels Estats Units per assegurar «la llibertat del comerç internacional i de navegació» a l’estret d’Ormuz, després d’una sèrie de conflictes amb la marina iraniana.

Temes:

Iran Espionatge