HURACÀ DESTRUCTIU

Les autoritats de les Bahames ja comptabilitzen 43 morts després del pas del 'Dorian'

Centenars de persones estan desaparegudes, mentre comencen les evacuacions dels damnificats

undefined49746553 topshot   a plane provides rescue to people after surviving 190907135247

undefined49746553 topshot a plane provides rescue to people after surviving 190907135247 / BRENDAN SMIALOWSKI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fugint de la desolació i la mort, els damnificats a les Bahames pel pas del’huracà ‘Dorian’ han començat a ser evacuats aquest divendres. Les autoritats han elevat a 43 de morts el balanç de víctimes mortals, que segur que s’incrementarà, ja que encara hi ha centenars de desapareguts.

«Esperem que [la xifra de morts] s’incrementi de manera significativa», ha advertit Erica Wells Cox, portaveu del Govern de les Bahames a la cadena nord-americana NBC. «En aquest moment hi ha centenars, pot ser que milers de desapareguts», ha assegurat d’altra banda a la CNN un alt responsable del Ministeri de Turisme i de l’Aviació.

Estela de devastació

Darrere de la línia de devastació que ha deixat darrere de si l’huracà, amb força 5, la més elevada de tota l’escala, al travessar l’arxipèlag, han començat les primeres evacuacions de damnificats. Després d’una travessia de més de set hores, més de 260 habitants del’illa d’Abaco han sigut evacuats per un ferri contractat pel Govern i han arribat al port de Nassau, la capital, divendres a la nit.

En aquesta ciutat s’ha habilitat un gimnàs que ja acull més de 200 persones. Diane Forbes esperava allà els seus dos fills Patrick DeAngelo, de qui no té notícies des de dimarts passat. «Vull saber si els meus fills han arribat en aquest últim ferri; no em mouré d’aquí fins que hagin tancat les portes aquesta nit, i tornaré demà», ha explicat.  

Notícies relacionades