crisi a londres

El Tribunal Superior de Londres rebutja la demanda contra la suspensió del Parlament

Els jutges van autoritzar, no obstant, que els demandants recorrin al Tribunal Suprem, que analitzarà el cas el pròxim 17 de setembre

26/08/2019 26 August 2019, France, Biarritz: UK Prime Minister Boris Johnson attends the closing press conference of the G7 Summit. Photo: Michael Kappeler/dpa

26/08/2019 26 August 2019, France, Biarritz: UK Prime Minister Boris Johnson attends the closing press conference of the G7 Summit. Photo: Michael Kappeler/dpa / Michael Kappeler/dpa (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Efe / Londres

El Tribunal Superior de Londres ha desestimat aquest divendres la demanda presentada per l’empresària Gina Miller contra la suspensió excepcional de les sessions parlamentàries dictada pel primer ministre, Boris Johnson.

Notícies relacionades

Els jutges van autoritzar, no obstant, que els demandants recorrin al Tribunal Suprem, la màxima instància judicial del Regne Unit, que analitzarà el cas el pròxim 17 de setembre.

Juntament amb l’ex primer ministre conservador John Major, Miller al·lega la inconstitucionalitat de la inusual suspensió del Parlament entre el 10 de setembre i el 14 d’octubre decretada per Johnson, en el seu intent d’executar el ‘brexit’ sense oposició en la data prevista del 31 d’octubre.