vaixell d'ajuda humanitària

Salvini, investigat per difamació contra la capitana del vaixell 'Sea Watch 3'

En la denúncia presentada per Rackete es demanava el tancament de les xarxes socials de l'exministre italià pels insults proferits contra ella i crides que es consideraven una incitació a l'odi

FILE PHOTO  Italy s Matteo Salvini attends a news conference about a trilateral meeting  during an informal meeting of EU Home Affairs Ministers in Innsbruck  Austria  July 12  2018  REUTERS Lisi Niesner File Photo

FILE PHOTO Italy s Matteo Salvini attends a news conference about a trilateral meeting during an informal meeting of EU Home Affairs Ministers in Innsbruck Austria July 12 2018 REUTERS Lisi Niesner File Photo / Lisi Niesner (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Efe / Roma

L’exministre del’Interior Matteo Salvini està sent investigat per difamació arran de la denúncia que va presentar el juliol passat la capitana del vaixell d’ajuda humanitària ‘Sigui Watch 3’,l’alemanya Carola Rackete. Segons fonts citades pels mitjans, la Fiscalia de Roma va procedir al registre d’aquest cas i l’ha transferit a Milà, on viu Salvini, per ser el lloc de competència territorial.

En la denúncia presentada per Rackete es demanava el tancament de les xarxes socials del líder de la Lliga pels insults proferits contra ella i crides que es consideraven una incitació a l’odi, durant els dies que va durar la crisi del ‘Sea Watch 3’, que finalment va forçar la seva entrada al port de Lampedusa per desembarcar 40 immigrants rescatats. 

Rackete va presentar el 12 de juliol una querella contra el llavors ministre de l’Interior, que va acusar de difamació i de posar en perill la seva seguretat per criminalitzar-la. Al document de 14 pàgines presentat pel seu advocat, Alessandro Gamberini, es va acusar el líder ultradretà de «difamació agreujada» i «instigació a delinquir», per les amenaces, fins i tot de violació, que va rebre la jove alemanya en xarxes socials i de part d’una multitud d’exaltats quan va atracar el seu vaixell a Lampedusa el 29 de juny.

La capitana del ‘Sea Watch 3’, Carola Rackete, a bord de la nau / till M. EVANS (SEA WATCH)

22 ofenses contra Rackete

En la denúncia es detallen 22 ofenses del líder de la Lliga contra Rackete, de 31 anys, contingudes en els seus vídeos en directe a Facebook, a Twitter i en algunes entrevistes de televisió, i s’afirma que les pàgines oficials de Salvini difonen «un missatge d’odi».

Rackete va denunciar que Salvini l’ha qualificat «públicament i repetidament» com a «xuleta, fora de la llei, còmplice de traficants, potencial assassina, criminal, delinqüent, pirata», entre altres insults, que ha posat en perill la seva seguretat personal i l’ha exposat a possibles agressions.

I també es transcriuen les ofenses sexistes aparegudes en els comentaris a les publicacions de Salvini i les que li van cridar quan va desembarcar els 40 migrants a Lampedusa. «¡Espero que et violin quatre negres!», va ser un dels crits racistes i masclistes proferits per alguns dels presents quan va ser detinguda.

«Atenció, ha arribat la senyoreta Carola que em vol tancar les xarxes. No hi ha límit per al ridícul. ¿Llavors ara només puc utilitzar Instagram?», va dir en to burleta llavors Salvini.

Notícies relacionades

Carola Rackete es va convertir en una heroïna després de desafiar la prohibició del ministre de l’Interior i la seva política de «ports tancats», i va defensar la seva decisió de portar el seu vaixell al port de Lampedusa desesperada per no poder desembarcar 40 immigrants rescatats 17 dies abans al Mediterrani. Això li va valer ser detinguda, però una jutge d’Agrigent (Sicília) va ordenar el seu alliberament al considerar que era la seva obligació humanitària rescatar els migrants.

Salvini ha quedat fora del Govern italià després de la formació del nou Executiu de coalició entre el Moviment 5 Estrelles, el seu antic soci, i el Partit Democràtic. 

Temes:

Twitter Facebook