LLANXA PERSEGUIDA

Un vídeo mostra l'erupció de l'Stromboli perseguint un iot

strom

strom

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les espectaculars imatges de l’última erupció del volcà Stromboli, a Sicília, dimecres passat, preses per una estudiant italiana han donat la volta al món. 

En el vídeo publicat a Instagram, Elena Schieramostra com un torrent de cendres i lava es precipita al mar i va perseguint la llanxa on l’estudiant es trobava. El fenomen, conegut com a núvol piroclàstic, s’origina per la calor de la lava i els materials que expulsa el volcà a l’entrar en contacte amb l’aigua marina.

 

L’illa de Stromboli, a l’arxipèlag de les Eòlies, es troba davant Sicília i és una coneguda destinació turística des que Roberto Rossellini la va immortalitzar en una pel·lícula amb Ingrid Bergman, en el qual el volcà prenia el protagonisme.

Notícies relacionades

Stromboli ja porta dues violentes erupcions aquest estiu, el 3 de juliol passat i aquest dimecres, que han donat una nova forma al cràter d’un dels pocs volcans permanentment actius que hi ha al món. En aquesta última explosió no s’han registrat víctimes, però en l’anterior va morir un senderista de 25 anys que realitzava un recorregut pel pendent del volcà.

  

Temes:

Volcans