CRISI DIPLOMÀTICA

Brigitte Macron agraeix en portuguès els recolzaments després dels insults de Bolsonaro

undefined49611966 from l  french minister attached to the minister of ecologic190829194428

undefined49611966 from l french minister attached to the minister of ecologic190829194428 / DENIS CHARLET

1
Es llegeix en minuts

La dona del president francès, Brigitte Macron, ha agraït aquest dijous als brasilers amb un missatge en portuguès els recolzaments rebuts després dels comentaris ofensius del president Jair Bolsonaro sobre el seu físic i la seva edat. 

"Voldria dir, simplement ja que veig que són aquí les càmeres, dues paraules als brasilers i les brasileres en portuguès: Muito obrigada (Moltes gràcies). Un gran, gran agraïment per a tots aquells que s’han implicat", ha dit durant una visita oficial al nord de França.

"Els temps canvien. Alguns són al tren del canvi, les dones estan allà amb vosaltres, com vosaltres, com gairebé tots el que ho han entès, senyors. Però no tothom: alguns són sobre l’andana i estic segura que no tardaran gaire a pujar a aquest tren del canvi", assenyala.

Brigitte Macron afirma haver-se sentit "emocionada" pel recolzament rebut per nombrosos brasilers després de les paraules de Bolsonaro. Emmanuel Macron va arribar a lamentar públicament que el Brasil "tingués un president que estigués a l’altura". L’escriptor brasiler Paulo Coelho va mostrar també el seu recolzament als Macron i amb l’etiqueta #DisculpaBrigitte, nombrosos usuaris de Twitter li van fer arribar missatges de recolzament i expressant la seva vergonya per l’actitud del president.

Notícies relacionades

El tema va arribar a tal punt que Bolsonaro va amenaçar de no acceptar l’ajuda de 20 milions de dòlars que li va concedir el G-7 en una reunió organitzada per França si Emmanuel Macron no retirava els seus "insults". 

Al final el president brasiler va retirar el comentari que havia fet a Facebook responent a un seguidor que comparava l’edat i l’atractiu físic de les dones de Bolsonaro i Macron, i que el mandatari ultradretà aclamava, criticant el gust del seu rival.