40 immigrants desapareguts en un naufragi davant les costes de Líbia

L'Organització Internacional per a les Migracions ha informat que 60 persones que viatjaven a l'embarcació han pogut ser rescatades

abertran33586658 la10 lampedusa  italia  18 04 2016   fotograf a fa160418152907

abertran33586658 la10 lampedusa italia 18 04 2016 fotograf a fa160418152907 / ONG SOS MEDITERRANEE

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Madrid

Uns 60 migrants i refugiats han sigut rescatats aquest dimarts després del naufragi d’una embarcació davant les costes de Líbia, en el qual es tem que podrien haver mort fins a 40 persones, segons han informat agències de l’ONU al país nord-africà.

"Tràgic naufragi davant la costa d’Al Khoms, Líbia. Uns 60 supervivents han sigut portats a la costa i s’han recuperat diversos cossos fins ara, entre ells nens", ha indicat l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) a Twitter.

Els equips d’una ONG sòcia de l’Alt Comissariat de l’ONU per als Refugiats (ACNUR) "són en el punt de desembarcament d’Al khoms assistint uns 60 refugiats i migrants recentment rescatats al mar després que la seva embarcació comencés a enfonsar-se davant la costa líbia", ha dit al seu torn aquesta agència de l’ONU, que ha advertit que hi hauria "uns 40 desapareguts".

L’organització Alarm Phone havia sigut l’encarregada de donar la veu d’alarma per aquest nou naufragi. Segons ha explicat, a les 3.30 van rebre una trucada d’un barco amb unes 100 persones a bord que havia partit tres hores abans d’Al Khoms i que estava en perill. "Cridaven i ploraven, dient que alguns d’ells ja havien mort", ha explicat Alarm Phone en el seu Twitter.

Notícies relacionades

Tot i que van intentar aconseguir la posició GPS de l’embarcació, els migrants a bord no van ser capaços de comunicar-la ja que estaven "en pànic", i per això, atesa la seva proximitat amb Líbia, van alertar les autoritats d’aquest país i les italianes.

L’embarcació va ser localitzada per un barco dels guardacostes libis, que va rescatar 65 migrants i va recuperar els cossos de cinc persones –tres homes, una dona i un nen–, ha informat la Marina líbia, segons DPA, precisant que els rescatats procedeixen del Sudan, Egipte, el Marroc i Tunis.